Drottning Sofia och Konstantin på begravning i Tyskland

Drottning Sofia och Konstantin på begravning i Tyskland
Annons

Drottning Sofia av Spanien och en rad andra kungligheter tog ett sista farväl av Moritz Landgrave av Hesse i Johanniskirche i tyska Kronberg.

Drottning Sofias och kung Konstantins mor var född tysk prinsessa, Frederika av Hannover, och syskonen har en rad släktingar i Tyskland.

Begravning

När Moritz Landgrave av Hesse nyligen begravdes i Johanniskyrkan i Kronberg fanns de på plats för att ta adjö. Även kung Simeon av exkungariket Bulgarien, prinsessan Benediktes äldsta dotter Alexandra av Berleburg och prins Constantijn av Holland närvarade.

Annons

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

[smooth=id:877; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Drottning Sofia och Konstantin på begravning i Tyskland”

 1. Tina skriver: 5 juni, 2013

  Sofia bar en snygg dräktjacka med en gräslig kjol..!
  Med en pennkjol hade dräkten blivit en hit..!


 2. MargarethaMargaretha skriver: 5 juni, 2013

  #1 Sofia ser ut att ha en klänning med jacka till.


 3. Tina skriver: 5 juni, 2013

  2. Ändå fulare som klänning..!


 4. Snorkfröken skriver: 5 juni, 2013

  Sofias och Konstantins mor var dotterdotter till den sista tyska kejsaren. Bulgariens ex-kungahus härstammar också från Tyskland. Bland gästerna var också Hannovers arvprins Ernst August d.y. (äldsta sonen till Sofias kusin).


 5. Lisa skriver: 5 juni, 2013

  Landgrave? Landsgreve eller Landgraf vet jag vad det är men inte Landgrave..?


 6. Lisa Lusth skriver: 5 juni, 2013

  # Landgrave är vad engelsmännen kallar en lantgreve.


 7. Christina K. skriver: 5 juni, 2013

  Tips till redaktionen:
  I tyskan finns ä och ö och om ovanstående artikel gäller titaln “landgrave” finns inte i tyskland, imnte heller i Sverige och “hesse” . Skulle det möjligtvis kunna vara fd fursteriket Hessen? Numera finns ju inga fustar – bara titlarna finns kvar. Men hessen finns kvar som beteckningen på en delstat.- Tyskland och Österrike är ju indelade i olika delstater – liknande som dem i Amerika.


 8. Pamela P skriver: 5 juni, 2013

  Det skall vara Hessen och inte Hesse som är den franska och engelska formen. Moritz av Hessen(-Kassel) hade varit Finlands kung om inte historien hade ändrat på det och Finland skulle ha haft landssorg. Här är lite om Moritz av Hessen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Moritz_av_Hessen


 9. H. Jensen skriver: 5 juni, 2013

  # 4 Snorkfröken
  Hvor mange prins Ernst August af Hannover er der ?
  Er omtalte EA ikke samme person, som har været
  gift med prinsesse Caroline ?
  Kong Christian IX af Danmark havde en datter Thyra,
  som blev gift med Ernst August af Hannover, det må
  så have været den ældre.


 10. Jean skriver: 5 juni, 2013

  Konstigt att skriva att prinsessan Benediktes dotter var där och inte nämna att både prinsessan Benedikte själv och prins Richard också var på plats….


 11. Snorkfröken skriver: 6 juni, 2013

  > 9
  Den unge mannen är den äldsta sonen till Carolines man av hans första äktenskap. Jag tror att det skulle vara omkring nummer VIII (8) om Hannover ännu skulle vara kungarike. Och ja, de är Thyras arvingar. Det ser ut som att den äldsta sonen alltid har fått namnet Ernst August. Han har också en yngre bror som heter – Christian, så även de danska namnen är kvar i släkten..


 12. Pamela P skriver: 6 juni, 2013

  Den nu avlidne lantgreve Moritz av Hessen-Kassel var gift med Tatiana av Sayn-Wittgenstein-Berleburg åren 1964-1974. Äktenskapet slutade i skilsmässa. Alexandra av Berleburg är alltså kusin med Moritz 4 barn. Hennes föräldrar Benedikte och Richard var kanske inte där pågrund av att Moritz har skilt sig från Richards syster Tatiana.


 13. Pamela P skriver: 6 juni, 2013

  Drottning Sofias och kung Konstantins mor drottning Frederika av Grekland var faster till prinsessan Caroline av Monacos make Ernst August (V) av Hannover och Storbritannien. Frederika och Ernst August IV var i sin tur barnbarn till Ernst August II som var gift med den danska prinsessan Thyra. Ernst August II var sonson till Ernst August I som var farbror till drottning Victoria av Storbritannien. Far till Ernst August II var George V som är den ende i det rakt nedstigande mansledet som inte hetat Ernst August.
  http://www.nettyroyal.nl/ernstaugust.html
  http://www.nettyroyal.nl/christian.html


 14. Pamela P skriver: 6 juni, 2013

  Synd att inte Finland blev ett kungadöme. Lantgreve Moritz av Hessen-Kassel hade då varit Finlands kung eftersom hans farfar Friedrich Karl av Hessen-Kassel blev vald till kung av Finland. Han var en kort tid Finlands kung men abdikerade innan han hann bestiga tronen. Hans regentnamn på svenska skulle ha varit Fredrik Karl I, Finlands konung och på finska Fredrik Kaarle I, Suomen kuningas.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar