Elizabeths tydliga markering mot sonen Andrew – inför alla 

prins andrew drottning elizabeth

Hon gör det sannolikt med tungt hjärta. Men nu tvingas drottning Elizabeth agera mot sin favoritson prins Andrew.
5 saker som drottning Elizabeth hatar!
Slå på ljud

 

Han har alltid varit hennes älsklingsson, men utåt sett tvingas drottning Elizabeth nu hålla en allt skarpare frontlinje mot sin älsklingsson prins Andrew, 60. Hennes senaste drag är att låta stänga ner hans officiella hemsida thedukeofyork.org.

Den som försöker klicka in sig på Andews hemsida blir nu automatiskt omdirigerad till brittiska kungahusets webb royal.uk, där man möts av följande budskap:

”I november 2019 drog sig Hans Kungliga Höghet Hertigen av York tillbaka från sina officiella åtaganden för en överskådlig framtid.” Följt av en länk till det uttalande som prins Andrew gjort angående sina kontakter med (nu avlidne) sexbrottslingen Jeffrey Epstein, där han bland annat säger att dessa var omdömeslösa och att han ångrar dem djupt.

Skandalen i brittiska kungafamiljen

prins Andrew

Prins Andrew med Meghan och prins Harry, innan skandalen briserade.

Men det finns också en annan sida av saken. För inom kungafamiljen tycks allting flyta på som vanligt och en leende prins Andrew har kunnat ses köra ut genom grindarna på Windsor Castle i sin Range Rover. Och av de bilderna att döma är han knappast en slagen man. Prinsen tycks vara på bästa humör och skämtar glatt med sina livvakter. Han ses också då och då till häst i slottsparken, där även hans mamma drottningen rider så gott som varje dag.

Prins Andrew med mamma drottning Elizabeth och pappa prins Philip

Andrew är född rätt in i den brittiska kungafamiljen. Här med mamma drottning Elizabeth och pappa prins Philip.

Men i USA verkar snaran dras åt, i synnerhet som prins Andrews exflickvän, den brittiska societetsladyn Ghislaine Maxwell, nu är gripen och står åtalad i New York för sin inblandning i den omskrivna traffickinghärvan, där även prins Andrew anklagas för att ha haft sex med 17-åriga Virginia Roberts.

Prins Andrew med Virginia Giuffre Roberts.

Prins Andrew med Virginia Roberts år 2001.

60-årige prins Andrew, som inte har diplomatisk immunitet, håller låg profil, samtidigt som han befinner sig mitt i ett ordkrig med det amerikanska justitiedepartementet, som anklagar honom för att motarbeta utredningen. Något som fick prins Andrews juridiska ombud vid advokatfirman Blackfords i London att omedelbart slå tillbaka och meddela att prins Andrew har erbjudit sig att ställa upp med vid tre tillfällen under 2020.

USA nöjer sig dock inte med ett uttalande, de vill kunna förhöra prins Andrew under ed.

Fakta/ Detta är prins Andrew

Prins Andrew förlovad med Fergie

Nyförlovad med Fergie på det glada 1980-talet.

Andrew Albert Christian Edward är drottning Elizabeths tredje och näst yngsta barn och hade i många år rollen som officiell kunglig ”ambassadör” för det brittiska näringslivet.

Prins Andrew som ung.

Som ung var Andrew alltid omskriven som brittiska kungafamiljens snyggprins.

I dag är prins Andrew särbo med sin ex-fru Fergie i Royal Lodge, ett stort vitt residens i slottsparken på Windsor Castle, och han har en tät relation med sina döttrar prinsessorna Beatrice, 31, och Eugenie, 30.

”Fergie” med döttrarna Beatrice och Eugenie.

”Fergie” med döttrarna Beatrice och Eugenie.

Foto: TT.