Drottningen delade ut pris – då slog katastrofen till

drottning letizia drottning silvia

BERTIL ERICSON
Drama uppstod när Letizia delade ut pris till framstående forskare i Spanien.
Slå på ljud

Drottning Letizia av Spanien, 48, strålade i en pastelligt lila lavendelfärgad outfit signerad lyxiga Carolina Herrera när hon delade ut pris i en ceremoni i Valencia i början på veckan.

Priset som delades ut var Kung Jaume I-priset, som går tillsex olika forskare inom ekonomi naturvetenskapliga ämnen. I vanliga fall är det kungen som delar ut priset, men Felipe, 52, var tvungen att hålla sig hemma då han varit i kontakt med någon som konstaterats smittad av corona, så Letizia fick ta sig an uppdraget på egen hand, rapporterar Daily Mail.

drottning letizia munskydd

Drottning Letizia bar munskydd under hela ceremonin.

TT

Kung Felipe isolerad – drottning Letizia ensam representant

Drottningen inledde prisceremonin med att ursäkta sin man som inte kunde komma, men att han hälsade att priset utgör ett utmärkt exempel på hur ”forskning, teknik och entreprenörskap ger oss som samhälle de verktyg som krävs för att kunna möta de motgångar som denna pandemi har medfört för oss alla.”.

De sex pristagarna i de olika kategorierna fick motta 100 tusen euro vardera, som de sen kan använda till sin forskning för att hjälpa landet ut ur krisen som coronapandemin har medfört, och en kunglig medalj.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

Mannen faller handlöst – precis bredvid Letizia

drottning Letizia

Drottning Letizia behöll den sociala distanseringen och Boluda fick snabbt hjälp upp igen, allt verkar ha gått bra!

TT

Men det socialt distanserade eventet var inte helt befriat från dramatik. Efter att prisutdelningskomittén gått på röda mattan fick drottningen hålla huvudet kallt när ordföranden för den valenciska föreningen för affärsmän, Vicente Boluda, snubblade på trappen och föll handlöst till marken.

I och med situationen och riktlinjerna om social distansering var det inte riktigt läge att rusa fram till mannens undsättning, något drottningen lyckades bra med.

LÄS MER: Silvias dramatiska familjehistoria – återföreningen med Walther