Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningen invigde Silviahem i München

15 nov, 2015, 11:52 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
ao_silvia1

Drottingen anlände till München under fredagen och på programmet stod invigning av ett Silviahemmets dagcenter och senare på kvällen ett föredrag om demensvård. Drottningen fick också tid att prata med anhöriga och patienter på dagcentret.

ao_silvia3

I sitt invigningstal påpekade drottningen att det ju var i München 1972 som hon träffade kungen. “München är min favoritstad. Här träffade jag min make” sa hon enligt tyska medier och berättade sedan om sitt personliga engagemang i demensfrågor. Drottningens mor Alice Sommerlath insjuknade i demens slutet av sitt liv.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Hon sa till mig: “Jag glömmer mitt liv”. Det gjorde mig djupt oroad. Vi som är anhöriga är bron mellan två liv”.

ao_silvia6

Drottningen som är född i Heidelberg är omåttligt populär i Tyskland och hon möttes även denna gång av jublande åskådare som överlämnade blommor och presenter.

ao_silvia5

Drottningen invigde det första Silviahemmet 1996 och stiftelsen har sedan dess utbildat undersköterskor och sjuksköterskor till Silviasystrar och Silviasjuksystrar. Tidigare i år diplomerades för första gången läkare som genomgått en masterutbildning i demensvård till Silvialäkare.

ao_silvia4

Av: Liv Sander.

Bilder: All over press.

Annons