Drottningen om det speciella mötet i Bhutan: "Mäktig stund"

Drottningen om det speciella mötet i Bhutan: "Mäktig stund"

BhutanStella

I fredags fortsatte kungaparets statsbesök i Bhutan. “På programmet stod bland annat ett besök vid nunneklostret i Wolakha, för att där ta del av ett utbildningsprojekt som FN:s befolkningsfond bedriver, och Bhutans kulturella centrum Punakha Dzong”, skriver kungahuset.se.

Statsbesökets tredje dag inleddes alltså med en resa till nunneklostret i Wolakha, i närheten av Punakha. Efter att ha välkomnats av klostrets nunnor och Dawa Gyeltshen, Bhutans inrikes- och kulturminister, tog kungaparet del av en ljusceremoni i templet. Dessutom fick de tala med flera av nunnorna. Mötet berörde drottningen.

– Det var en mäktig stund med mycket energi. Man blir utan tvekan tagen, sa hon till Expressen.

Efter lunchen gick färden vidare mot Bhutans tidigare huvudstad Punakha och dess kulturella centrum, Punakha Dzong. Kungaparet och övriga delegationen deltog i en ljusceremoni med munkarna i Dzongen. Under eftermiddagen besöktes Bjara Village, en traditionell bhutanesisk by, för att ta del av utvecklingsprojekt vad gäller bevattning. Kvällen avslutades senare med premiärminister Tshering Tobgays middag för det svenska kungaparet.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures