Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningen om det speciella mötet i Bhutan: "Mäktig stund"

13 jun, 2016, 08:44 
AvJohanna Lejon
Annons
BhutanStella

I fredags fortsatte kungaparets statsbesök i Bhutan. “På programmet stod bland annat ett besök vid nunneklostret i Wolakha, för att där ta del av ett utbildningsprojekt som FN:s befolkningsfond bedriver, och Bhutans kulturella centrum Punakha Dzong”, skriver kungahuset.se.

Statsbesökets tredje dag inleddes alltså med en resa till nunneklostret i Wolakha, i närheten av Punakha. Efter att ha välkomnats av klostrets nunnor och Dawa Gyeltshen, Bhutans inrikes- och kulturminister, tog kungaparet del av en ljusceremoni i templet. Dessutom fick de tala med flera av nunnorna. Mötet berörde drottningen.

– Det var en mäktig stund med mycket energi. Man blir utan tvekan tagen, sa hon till Expressen.

Efter lunchen gick färden vidare mot Bhutans tidigare huvudstad Punakha och dess kulturella centrum, Punakha Dzong. Kungaparet och övriga delegationen deltog i en ljusceremoni med munkarna i Dzongen. Under eftermiddagen besöktes Bjara Village, en traditionell bhutanesisk by, för att ta del av utvecklingsprojekt vad gäller bevattning. Kvällen avslutades senare med premiärminister Tshering Tobgays middag för det svenska kungaparet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons