Drottningen om sin träning: “Inte så duktig på att sporta”

Drottningen om sin träning:
I en ny intervju med Expressen berättar drottning Silvia om hälsa och livsstil. Dessutom avslöjar hon hur mycket hon själv tränar.
Annons

Berlin Schloss Bellevue Staatsbesuch Ihrer Majestäten König Carl XVI Gustaf und Königin Silvia vo

I samband med att Äldreforskningens hus bjöd in allmänheten till Aula Medica på Karolinska institutet fick Expressen en pratstund med drottning Silvia, om demenssjukdomar och hälsa. Silvia brinner verkligen för frågor om just demens och har stor kunskap inom området. Dessutom har hon personlig erfarenhet av saken eftersom hennes egen mor, Alice var demenssjuk.

Annons

– Jag försöker naturligtvis. Men jag kanske inte är så duktig på att sporta, jag vill gärna göra mer. Men jag hinner inte riktigt. Jag är medveten om maten, jag röker inte… Det är också en fråga om alkoholbruk som är väldigt skadligt, så man ska tänka på det, svarade drottningen.

Svensk Damtidning kan dock avslöja att drottningen mer än gärna tar promenader. Dessutom simmar hon ofta.

Av: Johanna Lejon.
Foto: Ibl.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Drottningen om sin träning: “Inte så duktig på att sporta””

 1. Pia skriver: 28 oktober, 2016

  Har kungen också slutat att röka? Han retades med sin kusin Daisy(drottning Margrethe)om hennes rökning, i ett födelsedagstal för en del år sedan.


 2. betty skriver: 28 oktober, 2016

  Drottningen pratar halsa och livsstil och kommer med fantastika insikter, eller? Rok inte, drick inte, at vettigt o ror pa Dig. Japp, det har vi aldrig hort forr,eller?


 3. LopNor skriver: 28 oktober, 2016

  Har sett Expressens TV-inslag och visst är Drottningen en helt gudabenådad talare även här precis som Carl-Philip, för det är väl den enda åsikten man får ha? eller får vi säga sanningen?
  Att det låter stapplande, trevande och sökande…..


 4. Obs skriver: 28 oktober, 2016

  Silvia blir nog ompysslad av de nya familjemedlemmarna, men kungen då. Med den hesa, skrovliga stämma som han har, tror inte JAG att han har slutat röka. KUNGEN borde nog tänka lite på sin hälsa. Rökning, stress och övervikt……, no no no.


 5. Gunnel skriver: 28 oktober, 2016

  Betty, vad tycker du att Drottningen skulle svara på frågan?

  Obs, man kan saga mycket om Kungen , men att han skulle vara överviktig är väl att ta I??


 6. Royal skriver: 28 oktober, 2016

  DROTTNINGEN HAR POOL OCH GYM PÅ DROTTNINGHOLM; JAG LÅNAR DEM GÄRNA


  1. Lola skriver: 28 oktober, 2016

   – Och ändå gick döttrarna på privat exklusivt gym på Regeringsgatan.

   Som i min bostadsrättsförening mao – vi har ett litet gym och onödigt exklusiv bastu, men vi väljer ändå att betala för vår träning extern. Mkt roligare och säkrare om olyckan är framme – och skönt att slippa städa efter sig, även om just de kungliga inte lider av att ha just städningen hängande över sig.


 7. Aifos skriver: 28 oktober, 2016

  Just det Royal, eget badhus att träna i. Där kommer ju även miljötänket in. Jag har inte hört kungen säga något om det, endast (o)lämpligheten att bada i badkar.


  1. Ronald skriver: 28 oktober, 2016

   Han har sagt själv att han inte gör något konkret men att han har tänkt.
   Det är nog där man finner de miljöbesparande effekterna…


 8. Mona skriver: 28 oktober, 2016

  Drottningen har sedan gammalt en ryggskada simning är bra träning för
  ryggen.


  1. Kickan skriver: 29 oktober, 2016

   Det var Bilderbergs-medlemmen Wallenberg & Co. som såg till att sponsra den då nya simbassängen på Drottningholm, som gåva till Drottningen, på hennes födelsedag.


 9. Skånedamen skriver: 28 oktober, 2016

  Nää någon övervikt har knappast kungen. Han är slank och ser vältränad ut, till skillnad från alltför många andra svenska män…och kvinnor!
  Bra att drottningen inte röker och inte heller Daniel och Victoria. Och visst ska man se upp med alkoholen. Speciellt kvinnor i Sverige, medelålders och pensionerade verkar dricka på tok för mycket, sorgligt!


  1. Mona skriver: 29 oktober, 2016

   Just kvinnors alkoholkonsumtion ökar,bag inbox effekt.
   Är helnykterist sedan mycket lång tid.


 10. bofinken skriver: 28 oktober, 2016

  haahaha


 11. Ronald skriver: 28 oktober, 2016

  Man kan hoppas, för hennes del, att det hon säger är en effekt av bristande språkkunskaper därför allt annat vore riktigt illa, speciellt med tanke på hur och i vad släkten påstår sig vara engagerar i.

  Det är inte sportande som ger de stora hälsoeffekterna utan VARDAGSMOTIONEN!
  Och den stora grejen är att alla hinner med vardagsmotion! Det största problemet här är att det är ett annat sätt att tänka. Man hinner ta trapporna istället för rulltrappan – oftast kommer man upp före de som står i rulltrappan. Man hinner oftast gå med barnen från dagis men måste kanske planera matlagningen bättre. Som drottning KAN hon motionera under alla sina flygresor därför att vardagsmotion handlar inte om att lyfta skrot utan det finns mycket enkla övningar man mycket väl kan praktisera i en bekväm flygstol i business class – som dessutom kräver att man blir svettig…

  Allt det där BORDE hennes svärson ha berättat och hon BORDE ha koll på det eftersom det har en stark inverkan på demenssjukdomar…


 12. Cecilia skriver: 29 oktober, 2016

  Bra av drottningen att inte framställa sig som ett föredöme när det gäller träning. Det finns tillräckligt med träningshets idag, lagom är ibland bäst.


  1. Ronald skriver: 31 oktober, 2016

   Blir alkoholisten nykter för att man begränsar svenssons alkoholintag? Blir den fete smal när man anorektikern bantar?

   Om du missat poängen så pratar du om två helt skilda skilda grupper. En liten grupp lider av ortorexi, träningshets, men de allra flesta gör det inte utan rör på sig för lite. Att dra slutsatser om svensson från en liten grupp är lika dumt som att du drar slutsatser om svenssons alkoholvanor utifrån vad alkoholister gör.

   Blir tigern på zoo fri när man släpper ut elefanterna i naturen?


  2. Cecilia skriver: 31 oktober, 2016

   Ronald,

   Jag upplever att det finns en träningshets i media idag, det räcker att se på tidningsutbudet. Självklart existerar även motsatsen och de varianter du nämner.


  3. Ronald skriver: 31 oktober, 2016

   Cecilia
   Du menar så! Jag inser att jag missuppfattade dig innan.
   Jag ser det annorlunda, inte som hets utan mer som upplysning men mest av allt ser jag det som att de försöker sälja lösnummer eftersom hälsa säljer.

   Det stora felet människor gör är att läsa om hälsa bokstavstroget. Hälsa handlar lika mycket om livskvalitet och det får man genom att ta de delar man gillar och rata resten men att man gör det på ett sånt sätt att man rör på sig mer och äter mindre onyttigt.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar