Drottningen sätter ned foten mot Marie – måste arbeta

Prinsessan Maries arbetsbörda bara ökar och ökar och det ser ut som att drottning Margrethe har haft ett finger med i spelet.

Drottning Margrethe har haft ett tufft arbetsschema den senaste tiden, särskilt då större delen av den danska kungafamiljen numera bor utomlands. Och nu verkar det som att drottningen har sagt ifrån – prinsessan Maries schema ser nämligen plötsligt fullbokat ut!

Förra veckan avverkade hon hela fyra uppdrag på två dagar. Bland annat gick hon på julkonsert som AIDS-fondet höll i, ett kyrkoevenemang och prinsessan besökte också en butik som ska minska matsvinnet i Danmark.

I början av november åkte Marie också land och rike runt – hon besökte bland annat sex arrangemang på fyra dagar i Danmmark, och efter det åkte hon tillbaka till Paris för att närvara vid Unescos 40:e generalkonferens.

Fick utstå hård kritik

Den ökade arbetsbördan kommer också efter att Joachim och Marie har fått utstå hård kritik då det blev officiellt att paret flyttade till Paris, Franrike, då Joachim skulle gå en prestigefylld militärutbildning där. Kritiken gick mest ut på att paret skulle behålla sitt apanage trots flytten utomlands. Eftersom mycket tid dessutom skulle gå åt till militärutbildningen skulle det heller inte finnas särskilt mycket tid kvar för kungliga uppdrag. Prinsessan Marie försvarade då maken i en intervju med danska Se og Hör:

– Du måste komma ihåg att allt han gör, är för Danmark. För er. Kritiken är helt orimlig. Helt orimlig i förhållande till det han gör. Jag kan helt enkelt inte förstå det, sade hon då.

Kanske försöker Marie helt enkelt kompensera för makens frånvaro – för det ser bara ut som att Maries arbetsbörda ökar och ökar.

Foto: TT