Drottningen tar hämnd på Meghan och Harry

Drottningen tar hämnd på Meghan och Harry

Drottning Elizabeth har tagit en ny hämnd på prins Harry och Meghan Markle. Den här beskrivs som spektakulärt elak.
Harry och Meghan lämnar kungahuset – detta har hänt
Slå på ljud

Meghan Markle och prins Harry har etablerat sig i Kalifornien. Där finns deras nya hem, där finns deras framtid. Numera bor de i en lyxig villa på åtta sovrum och tolv badrum i Los Angeles.

När Meghan och Harry frigjorde sig från det brittiska kungahuset kom det med ett pris. Drottning Elizabeth gjorde klart att de inte kunde räkna med en hel del privilegier som de åtnjutit tidigare. Men Harry väntade sig nog inte att Elizabeth skulle vara så petig som hon visat sig vara.

Alla som kan Harrys historia vet om att den brittiska militären har en särskild plats i hans hjärta. Han har själv tjänstgjort i Afghanistan som soldat, så han om någon vet vilka uppoffringar männen och kvinnorna i uniform står för. Därför är Remembrance Day, dagen då britterna högtidlighåller minnet av fallna soldater, extremt viktig för honom.

Drottningen tar hämnd på Meghan Markle

Som tradition brukar Harry vara med och lägga en blomsterkrans vid soldatmonumentet Cenotaph i Whitehall. Den här gången kunde han inte göra detta i egen hög person, eftersom coronaviruset håller honom och hustrun Meghan isolerade i USA.

Nu kommer vi till Elizabeths hämnd. Harry bad nämligen kungafamiljen om att lägga en krans vid monumentet å hans vägnar – men fick nej.

Detta rapporterar brittiska The Times.

"Harry sägs vara väldigt ledsen över beslutet, det tydligaste tecknet på att hans officiella band med kungafamiljen är kapat", skriver tidningen.

LÄS OCKSÅ: Babylycka i kungafamiljen – prinsparet har fått en dotter

Harry försvaras av många

Drottning Elizabeth, Meghan Markle och prins Harry.

Många tycker att drottning Elizabeth gick för långt den här gången.

Enligt The Times har Buckingham Palace förklarat beslutet med att Harry "inte längre officiellt tillhör monarkin". Men reaktionerna har inte låtit vänta sig. Väldigt många tar Harrys parti och menar att Elizabeth är onödigt småsint.

"Varför gör de detta? För att visa att han inte är välkommen? För att förnedra honom? Det här är spektakulärt elakt", skriver tv-personligheten Elaine Lui.

"Beslut att vägra lägga en krans å Harrys vägnar är löjligt, kortsiktigt och dumt. Speciellt när man tänker på att han själv har tjänstgjort", skriver en annan användare.

"Med tanke på att prins Harry själv tjänstgjort i strid, och allt han gjort för veteranernas hälsa och stödapparat, så är det ganska sinnessjukt att kungafamiljen inte ville lägga dit en krans för honom", skriver en tredje.

Harry och Meghan fick dock en liten tröst i sammanhanget. De åkte ut till en kyrkogård i Los Angeles och höll en egen liten ceremoni för de fallna soldaterna där.

LÄS OCKSÅ: Kungen rasar mot TV4: "Det är förfärligt"

{"totalCount":0,"result":[]}