Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningens ensamma arbete: Tomrummet efter prinsessan Madeleine

10 feb, 2021, 16:00 
Prinsessan Madeleine Drottning Silvia

Hon är en klippa för drottning Silvia – men nu är prinsessan Madeleine 800 mil bort och tomrummet är stort.

Annons
Prinsessan Madeleine om fem månaders karantän med familjen: Vi fick knappt gå utBrand logo
Prinsessan Madeleine om fem månaders karantän med familjen: Vi fick knappt gå ut

I går hade drottning Silvia två viktiga möten i sin hemmaisolering och båda gällde hennes hjärteprojekt Childhood, barnrättsorganisationen som det stormat kring de senaste dagarna. Detta sedan den tidigare höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg gått till offentlig attack i samband med att han donerat 10 000 kronor men fått hela gåvan i retur. Inte för att inte pengarna inte behövdes utan för de våldsuppmaningar (”kill your local pedophile”) som förekommer i hans organisation, något som Childhood inte kan acceptera.

Men i går var det alltså back to work för drottningen och Childhood, och förhoppningsvis kunde man nu fokusera på sitt viktiga arbete för världens utsatta barn.

Drottningen inledde dagen med att koppla upp sig och ha möte med styrelseordföranden Kenneth Bengtsson och generalsekreteraren Paula Guillet de Monthoux, och sedan följde ett digitalt möte med det som Childhood kallar sin Executive Committee.

Drottningen med sina medarbetare i Childhood: Paula Guillet de Monthoux och Kenneth Bengtsson.
Drottningen med ledningen i Childhood: Paula Guillet de Monthoux och Kenneth Bengtsson.

Svensk Dam har ställt frågan till hovet om prinsessan Madeleine medverkade vid något av gårdagens Childhood-möten, men inte fått svar.

Annons

Prinsessan Madeleines liv i Miami

Men så här sa hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare som svar på frågan om varför prinsessan Madeleine så sällan medverkar vid kungafamiljens möten, nu när de är digitala och det ändå vore möjligt för henne att vara med på distans från Miami:

– Det är kungaparet och kronprinsessparet som främst deltar i olika officiella digitala möten. Prinsparet och prinsessan Madeleine deltar främst i digitala möten som rör deras engagemang och stiftelsearbete.

Prinsessan Madeleine Prins Nicolas Prinsessan Leonore Prinsessan Adrienne
Prinsessan Madeleine och hennes barn prins Nicolas, prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne.

Margareta Thorgren igen:

– Under pandemin har merparten arrangemang, där fler i kungafamiljen brukar delta, antingen ställts in eller skjutits fram. För prinsessan Madeleine del begränsar ju även det geografiska avståndet hennes möjlighet att delta vid dessa tillfällen.

Foto: TT, World Childhood Foundation, Prinsessan Madeleine/Instagram.

Annons