Drottningens iskyla – på Meghans bröllopsdag

drottning Elizabeth och Meghan Markle

I dag är det exakt två år sedan Meghans och prins Harrys bröllop. Ett faktum som den brittiska kungafamiljen bemöter med iskyla...

 

Meghan som brud 19 maj 2018.

Hon svepte in som en stormvind den där magiska majdagen i Windsor, med gnistrande briljanter i håret och klädd i sin tokhyllade brudklänning från Givenchy. Hela Windsor kokade av bröllopsyra och halva världen såg bröllopet på tv.

Nu skulle det bli andra bullar i den brittiska kungafamiljen, det hade i alla fall Meghan och prins Harry tänkt sig. Nya hertiginnan skulle revolutionera den urgamla monarkin och axla en ny och modernare kunglig roll.

Men det blev, som alla vet, platt fall. Och nu – bara två år senare – är det redan slut. Ett scenario som INGEN hade kunnat föreställa sig på Meghans och Harrys magiskt vackra bröllopsdag.

Meghans och prins Harrys officiella bröllopsfoto.

Happier days i gröna salongen på Windsor Castle.

Att Meghan och Harry skulle ”skilja sig” från monarkin, det var helt enkelt otänkbart. Men nu är skilsmässan – den brittiska kungafamiljens eget ödesdrama Megxit – ett faktum och det vilar ju någon sorts vemod när man ser de här bilderna från bröllopet.

I dag är det dessutom exakt två år sedan Meghan och Harry sa ja till varandra i St George’s Chapel, men detta är ett faktum som den brittiska kungafamiljen bemöter med största möjliga tystnad. Ingen av dem har i skrivande stund uppmärksammat deras dag på sociala medier.

Efter Megxit: Drottningens kyla mot Meghan

Meghan och drottning Elizabeth.

Man undrar ju vad drottning Elizabeth tänkte när den här bilden togs, mitt under vigseln. Anade hon något av vad som komma skulle?

Och själva sitter de i coronaisolerade i sitt luxuösa hus i bergen ovanför Beverly Hills tillsammans med sonen Archie, 1.

Meghans och prins Harrys nya hus i Malibu, Los Angeles.

Nya hyrda huset i utkanten av Beverly Hills. Här firar Meghan och prins Harry sin kärlek i dag.

Foto: TT.