Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningens känslosamma hyllning till prinsessan Lilian

02 jan, 2016, 15:23 
AvJohanna Lejon
Annons
Lilian

I samband med utställningen “The Lilian Look” fick SVT en intervju med drottning Silvia, som publicerats här, på Året med kungafamiljens sajt. I klippet, som du kan se här, talar drottningen om prinsessan Lilian, som gick bort 2013.

– Hon var verkligen oförglömlig, det var hon, slår Silvia fast i klippet på SVT:s sajt.

Vad betydde prinsessan Lilian för drottningen?

– För mig var hon en person som tog mig i handen. Det fanns ju inte så många av damerna kvar i familjen, Louise hade gått bort  tidigare och prinsessan Sibylla hade dött 1972. Så det var prinsessan Christina här i Stockholm, men hon hade också sin familj och sina små barn och då var prinsessan Lilian en av dem som var med. Hon hade ett otroligt fint sätt, också mot våra barn. Så hon har betytt oerhört mycket. Vi har alla ett ljust minne. Hon finns kvar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures.

 

Annons