Drottningens sorg mitt i festligheterna

Ibl-Harenstam1

Folkkäre skådespelaren Magnus Härenstam har avlidit i sviterna av cancer. Härenstam somnade in omgiven av sina närmaste under lördagseftermiddagen.

– Det är med sorg i hjärtat vi meddelar att vår älskade Magnus i dag på eftermiddagen lördagen den 13 juni har avlidit efter sviterna av sin cancer. Magnus fick still och fridfullt somna in i hemmet omgiven av oss. Vi ber er vänligen att respektera vår önskan om att i nuläget inte uttala oss i övrigt, skriver familjen i ett uttalande.

Ibl-Harenstam2

För kungaparet är dödsbudet ett tungt besked. Drottning Silvia och Magnus Härenstams änka Birgitta Härenstam är mycket goda vänner och paren har de senaste åren umgåtts flitigt. Enligt Expressen lämnades dödsbudet till kungaparet först efter prinsparet Carl Philip och Sofias bröllopsfest som avslutades sent i natt.

Så sent som i februari närvarade kungen och drottningen vid nypremiären av Magnus Härenstams show “Morsning och goodbye” på Intiman i Stockholm. Då hade han ställt in premiärkvällen två gånger, på grund av sjukdomen, men han gav sig den på att genomföra föreställningen. Det blev stående ovationer och lovord från kritikerna.

Ibl-Harenstam3

 

Kung Carl XVI Gustaf delade med sig av en hälsning efter vännens bortgång.

– Han var en god vän och en fantastisk underhållare, säger han.

Kungen

Bilder: Ibl.