Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottningmötet! Silvia träffar Sonja i Österrike

21 feb, 2019, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
drottning silvia drottning sonja vm
Kungen och drottningen har verkligen VM-feber. Nu får de dessutom dela tävlingsglädjen med Harald och Sonja.
Annons

Kungliga kollegor men också nära vänner. På måndag får kungen och drottningen tillfälle att umgås med Harald och Sonja i österrikiska Seefeld in Tirol. Kungligheterna reser till Österrike för att följa VM-tävlingarna i nordisk skidsport och trots att vårt svenska kungapar och Harald och Sonja har olika skidfavoriter så kommer det att bli ett kärt återseende uppe på läktaren. Våra svenska kungligheter reser dit redan på lördag, och missar därmed Estelles 7-årskalas, och Harald och Sonja gör dem sällskap på måndag. Sedan blir det flera dagar av flera kungligt “kos”.

Umgås även privat

De två kungaparen har lärt känna varandra väl genom åren och det är särkilt Silvia och Sonja som har en nära relation. De pratas ofta vid på telefon och när Sonja ställde ut sin konstverk i Helsingborg, för några år sedan, så var vår svenska drottning förstås där och stöttade.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
drottning silvia drottning sonja vm
Det blir en stor kunglig hejarklack på VM i Österrike.

Kungen och Silvia har dessutom varit och hälsat på Harald och Sonja vid ett flertal tillfällen, både i privata- och officiella sammanhang. Senast var för två år sedan när det norska kungaparet firade att de båda fyllt 80 år.

Annons

Ja, kungen och Silvia har verkligen VM-feber. Så sent som förra veckan följde de utförsåkarna i Åre. Och kungen var mycket nöjd med besöket – trots att han inte hann åka några skidor själv.

– Förutom min lilla hosta har vi haft det jättetrevligt, absolut absolut. Vi bor i och för sig inte i Åre, vi bor faktiskt hemma i Storlien så vi pendlar, sa han till Aftonbladet.

Och i åren ägde ju ytterligare en kunglig kompis-träff rum. Förutom kungen och drottningen var ju Victoria och Daniel på plats i Åre och de fick sällskap av Haakon och Mette-Marit på läktaren.

Läs mer

Foto: TT

Annons