Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Durek har brutit kontakten helt – lämnad ensam och övergiven

31 mar, 2023, 17:30 

Dureks mamma Veruschka Urquhart bryter tystnaden om sonen och Märtha Louise.

Annons

De senaste åren har Märtha Louise och hennes fästman Durek Verrett bjudit på utspel som gjort att de både skapat rubriker och hamnat på löpsedlar världen över.

Prinsessan och skandal-shamanenBrand logo
Prinsessan och skandal-shamanen

Trots att de befunnit sig mitt i det kungliga strålkastarljuset har de inte varit rädda för att dela med sig av sitt privatliv, eller för den delen visa upp hur kära de är i varandra.

Durek är dessutom djupt spirituell och refererar gärna till sig själv som en schaman. Han räds inte att komma med andliga utspel, något som gjort att han hamnat i klistret både en och två gånger.

Annons
Durek Verrett och Märtha Louise
Durek har flera gånger fått kritik för sina andliga utspel.

Dureks mamma dyker upp för första gången

Men det finns delar i Dureks liv som än i dag är okänt. Hans familj är bosatta i USA, långt ifrån de kungliga fotoblixtarna, och har under alla år hållit en låg profil.

Fram tills nu.

Norska Se och Hör har nu besökt hans mamma i New York. Det är första gången som den snart 80-åriga Veruschka Urquhart, som bott i staden sedan separationen från Dureks pappa för 40 år sedan, pratar i media om sin son.

Mammans kritik mot Durek

Det visar sig att Durek och Veruschka har mycket gemensamt. Redan när hon var gravid visste hon att det var en spirituell person som låg i magen och att han hade ”speciella krafter”.

Annons

Däremot tycker hon inte att han använt krafterna på rätt sätt, vilket hon påpekat för sonen, och tycker att han bryter mot hennes principer. Enligt Veruschka har Durekt svara med att bryta kontakten helt och hållet.

Han jobbar inte för världen, han jobbar mot världen. Han arbetar inte för folket, han arbetar mot folket, säger Veruschka Urquhart och fortsätter:

Och Durek hjälper dig inte att hitta det gudomliga ljuset. Han tar dig till sitt ljus, där han kan insinuera sig själv och manipulera dig.

Durek Verrett
Dureks mamma tycker inte att han använder sina ”speciella krafter” på rätt sätt.

Dureks mamma har inte träffat Märtha Louise

Veruschka har dock följt sonens liv i den kungliga världen. Hon är glad att kung Harald och drottning Sonja välkomnat honom så bra, men säger att hon aldrig fått äran att träffa dem.

Annons

Hon har heller aldrig träffat Märtha Louise, trots att det snart kommer att bli hennes svärdotter. Däremot har de pratat på telefon och hon har fått en bra bild av Dureks fästmö.

– Hon är en fantastisk person.

Dureks talespersoner vill inte kommentera Veruschkas ord om sonen.

Märtha Louise
Veruschka har aldrig fått träffa Märtha Louise, men säger till norska Se och Hör att de pratat i telefon med varandra.

Foto: TT

Annons