Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Durek i blåsväder – chocken efter plötsliga utspelet: ”Respektlöst”

04 jan, 2024, 12:00 

Dureks mamma har tröttnat på sonens utspel – och tycker han behandlar norska kungafamiljen ”respektlöst”.

Annons

Durek Verrett är shamanen som kommit in som ett yrväder, tagit prinsessan Märtha Louise med storm – men också orsakat stor turbulens inom den norska kungafamiljen.

5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

I december kom han med ett nytt kontroversiellt uttalande när han pratade om hur man skulle uppfostra utåtagerande barn, något som rörde upp starka känslor hos Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

– Du kan inte låta det ske och sättet att stoppa det på är att hålla i ditt barn, se denne rakt in i ögonen – oavsett hur obehagligt det är för denne – och säga: ”Du har ingen makt här. Du är ett svagt väsen och nu skickar jag in dig i ljuset. Djupt in i ljuset, sa Durek i en video på sina sociala medier.

Annons
Durek Verrett
Durek Verrett har orsakat ramaskri i Norge för sina uttalanden.

Mammans sorg efter utspelen

Dureks alla utspel har påverkat hela norska kungafamiljen. Enligt Se och Hörs hovreporter Anders Johan Stavseng var det också uttalandena som gjorde att Märtha Louise förlorade sin rätt att representera kungahuset.

I New York sitter Dureks mamma Veruschka Urquhart och skakar sorgset på huvudet över den uppståndelse hennes äldste son återigen lyckats skapa i Norge, skriver Se och Hör.

– Jag har tackat den norska kungafamiljen för att de tog emot min son så väl. Och så belönar han de öppna armarna på det här sättet? säger hon i en kommentar till tidningen.

Annons

”Finns inget sätt att förlåta detta”

Veruschka Urquhart skräder inte orden när hon ska beskriva sin syn av sonens beteende, som hon tycker är mycket ”respektlöst” mot den norska kungafamiljen.

Jag önskar att jag kunde säga att han skulle be kungen om ursäkt. Men han har gått för långt den här gången. Det finns inget sätt att förlåta detta. Kungen och drottningen kan inte förlåta honom för att han säger så djävulska saker.

– Låt det här leva vidare i det norska folkets hjärtan. Kanske kan de se igenom honom nu.

Kung Harald och drottning Sonja
Dureks mamma tycker att sonen behandlat norska kungafamiljen illa.

Foto: TT

Annons