Durek i ny skandal – skämmer ut Märtha Louise igen

07 feb, 2022, 13:00 
Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise
Durek Verrett har lyckats hamna i ännu en ny skandal.
Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Prinsessan Märtha Louises pojkvän Durek Verrett har blivit ett kontroversiellt nytillskott till det norska kungahuset. Inte minst har hans verksamhet som utövande shaman av sjätte generationen, med storheter som Gwyneth Paltrow och Renée Zellweger på klientlistan, lett till debatt.

Durek i ny skandal – Märtha Louise får skämmas

Recept.se Nyhetsbrev

En av hans böcker blev stoppad i Norge när det framkom att Durek i boken hävdar att barn kan ge sig själva cancer genom att vara “olyckliga”.

Och de gångerna han har gett sig in i debatten kring coronaviruset, då har diskussionen tagit fart igen. Han har bland annat rekommenderat att man ska tvätta händerna med en blandning av bland annat vodka och rosmarin, därefter ska man vända sig till universum och läsa upp ett mantra.

Annons

“För att ladda ner ett skydd, säg detta högt: ’Ladda ner i mitt immunsystem gula, röda och gröna koder på 100 000.’ Vänta tills du känner ett pirr och säg: ’ Tack, jag kände det. Låt det köras i min kropp i 24 timmar’”, har Durek skrivit på Instagram.

Nu har den färgstarke schamanen dessutom börjat göra reklam för meditationstekniker som ska stärka immunförsvaret. Enligt Se og hör kostar det 300 kronor att köpa loss tre kvartslånga lektioner som ska göra dig immun mot virus.

"Det är helt obegripligt"

Föga förvånande får Durek mothugg från forskarna.

– Det är helt obegripligt hur någon kan påstå något så dumt, säger Gunnveig Grødeland från avdelningen för immunologi och transfusionsmedicin på Oslos universitet till Se og hör.

I Gunnveigs ögon är det direkt oansvarigt från Dureks sida.

– Att hävda att meditation kan beskydda mot virus är farligt, både för individer som köper den typen av argumentation och för människorna runt dem. SARS-CoV-2 är ett virus som skickat ovaccinerade i alla åldrar till sjukhus med allvarliga sjukdomar, och detta är att uppmana folk till att meditera istället för att faktiskt skydda sig genom vaccinering är djupt problematiskt, säger hon.

Annons