Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Durek och Märtha Louise har nåtts av tråkigt besked – problemen hopar sig före bröllopet

03 apr, 2024, 11:00 
Nu är det bekräftat.
Annons
Prinsessan och skandal-shamanenBrand logo
Prinsessan och skandal-shamanen

Durek Verrett är en man som det stormat kring rejält senaste åren. Han har kommit med en rad kontroversiella utspel om läkemedel och medicin, där han bland annat hävdat att en av hans medaljonger kan bota covid, och satt den norska kungafamiljen i dålig dager.

Sedan dess har flera personer och aktörer tagit avstånd från både Durek och fästmön Märtha Louise – och för någon vecka sedan var det dags igen, då en av Dureks närmaste män valde att klippa banden med den kontroversiella shamanen.

Märtha Louise och Durek Verrett
Durek Verretts kontroversiella utspel har fått flera aktörer att ta avstånd från honom och Märtha Louise.Lise Åserud

Bryter med Durek

Norska Nettavisen avslöjade att Dureks manager Simon Valvik avbrutit samarbetet med honom, efter drygt ett år i shamanens tjänst, men att han inte ville kommentera uppbrottet ytterligare.

Annons

Simon Valvik hade varit den person som skött all kontakt med pressen och representerat Durek – ett jobb som förmodligen tagit på krafterna, sett till alla kontroverser runt Märtha Louises fästman.

”Varit surrealistiskt”

I en intervju med Medier24 bekräftar Simon Valvik att han brutit med Durek. Han avslöjar även att det varit en hektiskt tid, där han tvingats parera journalist efter journalist.

– Det har varit surrealistiskt. I perioder är journalister de första jag pratar med på morgonen, och de sista jag pratar med innan jag går och lägger mig, säger han.

Problem inför bröllopet

Det tråkiga beskedet kommer bara månader innan Dureks och Märtha Louises bröllop, som ska äga rum på norsk mark, i Geiranger den 31 augusti 2024.

Annons

Dessutom har det tidigare rapporterat att Dureks njurproblem kan sätta käppar i hjulet för bröllopet. Norska Se og hör har tidigare rapporterat att han är i behov av en ny njure och att han sökt donatorer via sitt Instagram-konto.

– Får han inte en ny njure i god tid före bröllopet nästa år, så kan hela ceremonin vara i fara. Hans hälsa kan faktiskt förstöra drömmen om att få kungadottern, säger Se og hörs mångårige kungareporter Anders Johan Stavseng.

Durek Verrett
Durek Verrett ska gifta sig med Märtha Louise i augusti 2024.DFBEV

Foto: TT

Annons