Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Durek svårt sjuk inför bröllopet – vädjar till sina nära vänner

10 okt, 2023, 13:00 

Durek Verretts hälsa sviktar – nu vädjar han till sina vänner.

Annons

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett har varit ett par i fyra år. Förhållandet har varit turbulent och framför allt har Durek kritiserats hårt för flera kontroversiella uttalanden om medicin och läkekonst.

Prinsessan och skandal-shamanenBrand logo
Prinsessan och skandal-shamanen

Turbulensen har dock inte kärleken. Den har i stället blivit starkare och förra sommaren förlovade de sig och visade att kärleken är starkare än allt – och att den kritik som uppstått var något man viftade bort.

– Hans majestät konungen och hennes majestät drottningen sänder sina hjärtligaste gratulationer till prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett med anledning av deras förlovning, och önskar dem allt gott framöver, skrev norska hovet i en kommentar.

Annons
Märtha Louise och Durek Verrett
Märtha Louise och Durek Verrett tänker gifta sig nästa sommar.

Dureks vädjan till sina vänner

Den 31 augusti nästa år gifter sig paret. Bröllopet kommer äga rum på Hotell Union i Geiranger. Val av plats är noga utvald med hänsyn av den historia som återfinns i det norska landskapet.

Samtidigt finns det en oro för Dureks hälsa. Han har levt med svår njurproblematik under stora delar av sitt liv och enligt norska Se och hör tvingas han gå i dialys mellan tre till fem gånger i veckan.

Nu väntar jag på att vänner ska erbjuda mig en ny njure så att jag kan få en njurtransplantation. Jag vill fortsätta läka och göra fantastiska saker, säger Durek i en livesändning på Instagram.

Annons

Vägrar svara på frågan

Durek tror själv att det är hans schamanistiska verksamhet som gjort att hans tillstånd försämras, att den mörka energi som flödar och passerar hans system får njurarna att kollapsa.

Han har tidigare till tyska Bild att det inte är aktuellt med något bröllop med Märtha Louise innan han fått en ny njure. Se och Hör har frågat om Durek nu ändrat sig, men inte fått något svar.

– Jag har ingen kommentar gällande frågor om hans hälsa, säger Dureks norska manager, Simon Eriksen Valvik.

Durek Verrett
Durek Verrett.

Foto: TT

Annons