Durek Verrett fick henne att bryta ihop fullständigt

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett

Durek Verretts agerande med kändiskvinnan lockade fram tårar – och sågs av alla.

Durek Verrett är ett kontroversiellt nytillskott till det norska kungahuset. Milt uttryckt.

Inte minst har hans verksamhet som utövande schaman av sjätte generationen, med storheter som Gwyneth Paltrow och Renée Zellweger på klientlistan, lett till debatt.

En av hans böcker blev stoppad i Norge när det framkom att Durek i boken hävdar att barn kan ge sig själva cancer genom att vara “olyckliga”.

I tårar efter Durek Verrett rörde vid henne

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett – ett kontroversiellt kärlekspar.

Nu har Durek fått använda sina konster igen – inför en miljonpublik. Märtha Louises älskade dök upp i Netflix-succén Bling Empire för att heala stenrika arvtagerskan Kelly Mi Li.

Han rör vid henne och hjälper henne att "rensa ut dåliga energier". Efter processen brister Kelly ut i tårar.

– Jag blir väldigt känslosam. Att vara sårbar och låta någon annan uttala alla ens svagheter. Jag måste jobba på en del av svagheterna som han nämnde, säger Kelly enligt Aftonbladet.

Dureks behandlingsmetoder brukar vålla starka känslor – men inte alltid av positiv natur. Många protesterade när han gick ut och förklarade för sina följare hur man ska skydda sig från coronaviruset.

"Karln verkar vara fullständigt galen"

Schamanen rekommenderade att man skulle tvätta händerna med en blandning av bland annat vodka och rosmarin, därefter skulle man vända sig till universum och läsa upp ett mantra.

“För att ladda ner ett skydd, säg detta högt: ’Ladda ner i mitt immunsystem gula, röda och gröna koder på 100 000.’ Vänta tills du känner ett pirr och säg: ’ Tack, jag kände det. Låt det köras i min kropp i 24 timmar’”, skrev Durek.

Svensk Dam talade då med Dan Larhammar, professor i molekylär cellbiologi vid Uppsala universitet och ordförande för Kungliga Vetenskapsakademien, om råden.

– Det här är bland det värsta jag har hört. Karln verkar vara fullständigt galen. Det är så idiotiskt och bedrövligt. Det är skamligt att han sprider vidare detta till så många, sa Dan.

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa