Durek Verrett har stoppats från att träffa barnen

Durek Verrett har stoppats från att träffa barnen

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett har levt ihop länge. Men så kom beslutet som förändrade allt.
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise och hennes förhållande med Durek Verrett är en evig följetong. Många höjde på ögonbrynen när Durek plötsligt satte sig i ett flygplan, mitt under coronakrisen, och for över Atlanten för att få vara hos sin älskade.

Den senaste tiden har Durek alltså bott i Lommedalen tillsammans med Märtha Louise. Men nu rapporterar norska Se og hör att kärleksparet åkte på ett bakslag under julfirandet.

Durek Verrett har stoppats från att träffa Märtha Louises barn

Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise

Durek har blivit som en bonuspappa åt Märtha Louises barn.

Det visade sig nämligen att Durek tvingades lämna Norge i all hast. Hans turistvisum i landet gick ut efter tre månader, och han varit enligt lag förpliktigad att lämna Schengen-området och söka ett nytt visum.

Det gjorde han – men när han kom tillbaka tvingades han till karantän. Han hade nämligen varit på en snabbvisit i USA, ett rödmarkerat land under pandemitider.

Det innebar att Durek inte fick ha någon kontakt med varesig prinsessan Märtha Louise eller hennes tre döttrar Maud Angelica (17), Leah Isadora (15) eller Emma Tallulah (12) under en tio dagar lång period, skriver Se og hör. Skulle han bryta mot karantänreglerna, då skulle han riskera att behöva böta 20 000 norska kronor.

Durek hade dock tur med timingen. Hans karantän tog slut precis i tid till julafton. Han kunde alltså fira jul med sin älskade och sina bonusbarn.

Så blev julen för Märtha Louise

Så här skrev Märtha Louise själv om sitt julfirande, som självfallet var präglat av sorgen efter Ari Behn, exmaken som tog sitt liv juldagen 2019.

"En av de viktigaste sakerna vi har upptäckt om att vara en familj i sorg efter att Ari, pappan till mina underbara barn, tog livet av sig på juldagen för ett år sedan, har varit att man ska välkomna kärlek, lycka, roliga upptåg och lekar och låta det gå i samklang med sorgen du känner. Om man kan jämför att sörja och sjunka in i sorgen med att andas ut, så är så lycka, kärlek, att omfamna julstämningen, det är att andas in. Och vi vet ju, att andas man bara ut, då dör man. Och andas man bara in, då dör man också. Så vi behöver balansen mellan de tu och det är viktigt att vi måste få ta en paus från vemodet, från sorgen, tårarna och mörkret, utan att skämmas eller känna dåligt samvete", skriver Märtha Louise.