Durek Verrett i tårar – Maud Behns egna ord

Maud Behn har varit med om ett fruktansvärt år. Nu har hon berättat sanningen.
Slå på ljud

Maud Angelica Behn är en av tre döttrar som Ari Behn lämnade efter sig. Det var hon som stod för begravningens starkaste stund, när hon höll ett tal till sin avlidne pappa. Även prins Daniel, svenska kungahusets representant på plats, fick torka ögonen efter Maud Angelicas vackra avsked.

Men det var inte bara vackra ord – Maud Angelica hade också ett viktigt budskap.

– Pappa kände att han inte hade någon utväg. Men där tror jag att han hade fel. Det finns alltid en utväg. Jag vill säga till alla som lider av mental ohälsa, att det alltid finns en utväg. Det finns folk där ute som kan hjälpa. Alla förtjänar kärlek. Jag ber av hela mitt hjärta: be om hjälp, sa hon.

Nyligen ställde Maud upp i en intervju med den norska tidningen VG. Då berättade hon om hur hon mår nu, nästan ett år efter Ari Behns självmord.

Prinsessan Märtha Louise är självfallet ett viktigt stöd i sorgen.

– Jag pratar med min mamma och andra människor i mitt liv, och det är verkligen det som hjälper allra mest. De behöver inte ens säga något fint, men de lyssnar och förstår och accepterar mig, det är verkligen det som hjälper mest när jag har det svårt, säger Maud.

Berättar om Ari Behn: "Blev alltid väldigt stolt"

Durek Verret och Maud Behn.

Durek Verrett har försökt stötta sin styvdotter så gott det går.

Mauds pappa Ari var en komplex man. En konstnärssjäl, som vandrade mellan de höga topparna och de djupa dalarna. Mitt i vemodet som kostade honom livet kunde han också hitta livsglädjen.

– Han blev alltid väldigt stolt och glad av de minsta sakerna, och det känner jag att jag också blir. Jag blir överlycklig att minsta lilla och jag vill verkligen visa för människor jag älskar hur mycket de betyder för mig. Jag är en väldigt kärleksfull person, säger Maud.

Nu har Maud en styvfar i form av mamma Märtha Louises pojkvän Durek Verrett. Han var på plats där hon tog emot pris från tidningen Tara: Årets modigaste kvinna.

– Jag är så glad att kunna vara där för Maud när hon tog emot sitt pris. För hon är verkligen en mycket modig tonåring. Hon har berört så många. Speciellt med sitt livräddande tal om förlusten av den älskade Ari Behn. Hon fick mig att gråta från det ögonblick som hon skrev det talet och delade det med familjen, sa han efteråt.

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

LÄS MER: Silvias innersta krets – så lever de idag