Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dureks egen mamma anklagar sonen: ”Prinsessan har blivit hjärntvättad”

02 maj, 2023, 15:30 
AvFelicia Plåt
Durek och Märtha Louise
Märtha Louises förhållande med Durek har skakat hela Norge. Foto: TT

Dureks mor hävdar att shamanen har hjärntvättat sin fästmö.

Annons

Sedan 2019 har prinsessan Märtha Louise och den självutnämnda shamanen Durek Verrett varit ett par. Och under förra året gick de ut med att de även har förlovat sig. Men relationen har skapat många skandaler, och det är flera som har ifrågasatt paret. Och nu går även Dureks mamma ut med en varning till prinsessan och hela Norge.

Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman DurekBrand logo
Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman Durek

Varit besviken på sin son

Dureks mor, Veruschka Urquhart, har tidigare berättat att hon varit besviken på sin son. Exempelvis när han och prinsessan firade jul i New York utan att bjuda in henne. Hon hävdar även att flera av Dureks uttalanden om sin bakrund och familj är rena lögner.

I en ny intervju med Se och Hör Norge hävdar nu Veruschka att hennes son har hjärntvättat prinsessan Märtha Louise.

Annons

– Jag ångrar att jag måste säga det, men prinsessan har blivit hjärntvättad av min son. Jag tror faktiskt att han har sprungit iväg med hennes hjärna, säger Veruschka.

Hon fortsätter med att berätta att hon hoppas att Märtha Louise ska se igenom Durek.

– Min son är väldigt karismatisk. Jag vet inte var han får alla sina berättelser eller varför han sprider alla dessa lögner. Han är farlig. Jag vill varna alla norrmän för min egen son, säger hon i intervjun med Se och Hör Norge.

Hon uttrycker även att det är en sorg att behöva gå emot sin egen son men att det i nuläget inte finns något alternativ.

– Jag får en klump i halsen när jag tänker på hur det har blivit, säger hon.

Ex-fästmannens upplevelser

Även Dureks ex-fästman Hank Greenberg berättade under 2020 i en intervju med Se och Hör Norge att Durek ska ha hjärntvättat honom under deras förhållande.

– Dureks tidigare flickvän försökte varna mig när vi blev tillsammans. Jag önskar att jag hade lyssnat. Jo, jag känner att prinsessan Märtha Louise borde få samma varning, sa han för tre år sedan i intervjun.

Snabbt efter att ex-fästmannen gått fram och varnat Märtha Louise ska paret ha anlitat en advokat och hotat med en stämningsansökan för att tysta ner Hank.

Annons