Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dureks expojkvän träder fram med chockavslöjande: "Jag har HIV"

12 mar, 2020, 20:00 
prinsessan Märtha Louise och schamanen Durek Verrett
Schaman Dureks expojkvän har trätt fram i en stor intervju.Bland annat avslöjar mannen att han är HIV-positiv.
Annons
Har du koll på tronföljden?Brand logo
Har du koll på tronföljden?

Det var i maj 2019 som prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett första gången berättade offentligt om sitt förhållande. Sedan dess har Schaman Durek, som han kallar sig, hunnit röra om rejält i det norska kungahuset. Bland annat tvingades han be om ursäkt efter att ha avslöjat intima detaljer om sitt sexliv med Märtha Louise i en podcast.

Är expojkvän till Durek – har HIV

Durek och Märtha Louise är en av kungavärldens mest kontroversiella par.
Durek och Märtha Louise är en av kungavärldens mest kontroversiella par.

Det är ingen nyhet att Durek identifierar sig som bisexuell och tidigare haft relationer med både män och kvinnor. Men nu har Dureks före detta pojkvän Hank Greenberg trätt fram i norska Se og hör och berättat att han är HIV-positiv. Det var han även när han var tillsammans med Durek.

– När jag var i 20-årsåldern ljög folk till mig och sa att de inte var smittade. Det fick mig att ta en del risker som jag självfallet inte ville ta, eftersom jag visste bättre, säger Hank till Se og hör.

Annons

Hank och Durek var tillsammans mellan 2007 och 2015. Enligt Hank har Durek försökt få honom att skriva på ett tystnadsavtal som skulle förhindra honom att prata öppet om deras tidigare förhållande. Allt för att inte riskera att dra någon form av negativ uppmärksamhet till Märtha Louise.

Vägrar skriva på avtal

Men Hank vägrade.

– Att skriva under på ett tystnadsavtal som gäller varenda sekund av de åtta år vi var tillsammans, att jag aldrig skulle kunna prata om den delen av mitt liv, det var inte aktuellt. Mitt liv är inte till salu, säger han.

I den fullständiga intervjun berättar Hank mer om det turbulenta förhållandet med Durek – som slutade med ett oangenämt uppbrott.

– Jag älskar Durek innerligt och önskar honom allt gott, men jag har inget bra att säga om honom, har Hank sagt tidigare.

 

Annons