Dureks respektlösa ord till norska kungen inför alla – har skämt ut prinsessan

Durek Verrett

Schaman Durek har återigen skämt ut sin flickvän, den norska prinsessan Märtha Louise.
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen
Slå på ljud

Durek Verrett har skapat skandal på skandal sedan han blev tillsammans med prinsessan Märtha Louise. Han är en kontroversiell man – och lika kontroversiell är hans verksamhet som utövande schaman av sjätte generationen.

Durek Verrett står för nytt bisarrt utspel

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett

Nu får Märtha Louise skämmas igen!

Hans senaste uppmärksammade utspel var något i hästväg, även med Dureks mått mätt. Han tog fasta på en vida spridd konspirationsteori: att många av världens mäktiga i själva verket tillhör en ödleras, utklädda till människor. Det är en vanföreställning som brukar tillskrivas den brittiske författaren David Icke. Durek tillhör själv ödlefolket, påstod han på Instagram.

Kritiken lät inte vänta på sig, och flera hävdade att Durek ägnade sig åt farlig desinformation. Vissa krävde till och med att den norska kungafamiljen skulle kliva fram och ta avstånd från uttalandet.

Men Durek har svar på tal. På Instagram har han vänt sig direkt till sina kritiker med några avsnoppande kommentarer.

– Alla gör narr av mig i pressen på grund av "reptilgrejen". Ledsen, men ni kan göra narr av mig hur mycket ni vill, jag var bara ärlig, säger Durek i en videosändning.

– Men folk tar det verkligen långt. Det var överallt på nyheterna. Alla kommenterar. "Schaman Durek, som en dag ska gifta sig med den norska prinsessan, tror att han är en reptil! Är det den här typen av person som vi vill ha i kungafamiljen?".

"Jag tänker röra om"

Durek svarar ja på frågan, föga förvånande. Men mer förvånande är att han sedan kommer med ett utspel som nog kan riktas till en respektlös pik mot kung Harald och hela det norska kungahuset.

– Jag tänker röra om, baby. Röra om, okej? Jag är inte här för att göra så här: "Okej, jag ska nog tona ner mig själv". Nej! Jag ska ta det till nästa nivå. Så om du inte gillar att jag säger sånt här, då är det ditt problem, säger Durek.