Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dureks utspel om kung Harald efter nya skandalen

16 mar, 2021, 06:00 
Kung Harald, prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett
Durek Verrett har återigen uttalat sig – och nu har han dragit in norske kung Harald.
Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Meghan Markle och prins Harry fick en hel värld att titta när de slog sig ner mittemot tv-ikonen Oprah Winfrey. Intervjun sändes i den amerikanska kanalen CBS och blev en rejäl uppgörelse med den brittiska kungafamiljen.

– När vi var gifta och allt blev tufft så insåg jag att jag inte skulle bli skyddad, men att de var villiga att ljuga för att skydda andra medlemmar i familjen, och de var inte villiga att säga sanningen för att skydda mig och min make, sa Meghan bland annat.

Dureks utspel om kung Harald

Kung Harald och Durek
Kung Harald är anledningen till att Durek väljer att inte prata.

Att komma in från utsidan och försöka bli en del av en kungafamilj, den erfarenheten delar Meghan med Durek Verrett.

Durek är tillsammans med norska prinsessan Märtha Louise och har precis som Meghan haft sina duster med "sin" inhemska press.

Annons

Norska Dagbladet sökte Durek för en kommentar om Meghan-intervjun. Det fick ett lite kluvet svar tillbaka.

– Jag kommer inte att säga så mycket om samtalet med Oprah, det är inte min plats, utav respekt för min flickväns pappa, kung Harald, och hans tremänning, drottning Elizabeth. Det skulle inte vara hederligt av mig, säger Durek till Dagbladet.

"Jag respekterar Harry och Meghan"

Haralds släktband med drottningen sätter alltså stopp för Dureks frispråkighet till viss del. Samtidigt märks det att han har åsikter i frågan.

– Det jag vill säga är att jag respekterar Harry och Meghan och besluten de fattade som är rätt för deras familj – så känner jag för alla. Jag älskar min flickvän, prinsessan Märtha Louise, av hela mitt hjärta. Kärlek är det som betyder mest när det kommer till att beskydda sin partner och vara där för dem, oavsett situation, säger Durek.

Annons