Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dyra reparationer för drottning Elizabeth

03 feb, 2014, 08:37 
Agneta Nisbeth
Annons
Elizabeth-34

Aldrig förr har drottningens kassareserver varit så låga och nu tvingas hon spara rejält. 

Kris i den kungliga ekonomin har gett stora rubriker i brittisk press. Det dröjer inte länge förrän det börjar läcka in regnvatten hemma hos drottningen av England. Takpannorna på det Buckingham Palace har inte ersatts på 60 år.

Buckingham-palace-12

På Royal Picture Gallery har man ställt ut hinkar för att fånga det vatten som kommer igenom.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Royal-Picture-Gallery
Drottningen-E

Pengarna för renoveringar av de kungliga egendomarna är snart slut.

Annons

– Ekonomisk misskötsel inom den kungliga hushållet sätter framtiden för några av våra finaste byggnader i riskzonen, enligt det parlamentariska utskott som ansvarar för granskning kungliga finanser.

Slösat med resurser

– Överskridanden lämnar kungliga kassareserver på en rekordlåg nivå och det innebär en eftersläpning av reparationer på byggnader inklusive Buckingham Palace, berättar Margaret Hodge MP, som är ordförande i utskottet.

Dyra renoveringar

The Public Accounts Committee (PAC) anser att mer än en tredjedel av det kungliga godset, som omfattar både Buckingham Palace och Windsor Castle, är förfallna.

windsor-3

Att det fattas pengar är ett stort problem. Windsor Castle har problem med vissa sovrum. Kostnaden för att renovera de anrika byggnaderna är beräknad till cirka 50 miljoner pund.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Annons