Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dystra beskedet till Estelle – framtiden som drottning hotad: ”Beklagar”

23 jan, 2023, 15:22 
Kungaexperten Herman Lindqvist kommer nu med ett dystert framtidsbesked.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det kungliga superåret har dragit igång! I år kommer den svenska kungafamiljen att uppmärksammas extra mycket, när kung Carl Gustaf firar 50 år på tronen och bjuder upp till storslagen fest.

SE FILMEN: Här öppnar Victoria Kungliga slottet – med Estelle och Oscar!Brand logo
SE FILMEN: Här öppnar Victoria Kungliga slottet – med Estelle och Oscar!

Den 6 juni är det dessutom 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sverige kung. Under året kommer även en del privata milstolpar att uppmärksammas: prins Daniels 50-årsdag, som sammanfaller på samma dag som kungens jubileumsfirande, och drottning Silvias 80-årsdag.

Annons

Ja, man kan helt enkelt räkna med ett år fyllt av vackra klänningar, kostymer och kungliga fester!

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia och kronprinsessan Victoria
Det kungliga superåret är i full gång.

Förtroendet för kungafamiljen är enormt

Kungafamiljen verkar också vara oerhört populära bland svenskarna, och kan tryggt luta sig tillbaka mot den senaste Novus-undersökningen och de fina förtroendesiffrorna.

Hela 64 procent anser att kungen är en bra representant för Sverige, och 71% vill att monarkin ska vara kvar. Det är så klart ett väldigt glädjande besked nu när man går in i ett kungligt superår.

Annons

Dystra beskedet: ”Beklagar”

Men det finns även fog för oro. Historiken och kungaexperten Herman Lindqvist ser inte ljust på framtiden och tror att kungahuset går en dyster framtid till mötes.

– Jag tror att på sikt så kommer det plana ut helt och hållet. Ju fler som gifter sig icke-kungligt och ju fler icke-kungliga barn som föds; till slut är det liksom ingen mening att fortsätta, tyvärr, säger Herman Lindqvist i Sveriges radios Söndagsintervjun.

Herman Lindqvist tror att kungahuset kommer finnas kvar i högst 20 år till och att Estelle blir Sveriges sista drottning.

– Jag beklagar det, men det är en utveckling som går åt det hållet, säger han.

Prinsessan Estelle
Historikern och kungaexperten Herman Lindqvist befarar att prinsessan Estelle blir Sveriges sista drottning.

Foto: TT

Annons