E-Types miljonsmäll – gjorde katastrofaffär tillsammans med kungen

E-Type och kungen

Martin "E-Type" Eriksson förlorade flera miljoner i en affär där kungen var inblandad.

Artisten E-Type, eller Martin Eriksson som han heter egentligen, har en lång karriär inom nöjesbranschen bakom sig, men det har inte varit en spikrak väg mot framgång. I podcasten Hundåren med Thomas Andersson Wij berättar han om de motgångar som hjälpte till att forma honom till den person han är idag.

E-Type förlorade miljoner tillsammans med kungen

E-Type och kungen

E-Type och kungen blev båda två grundlurade.

Bland annat berättar Martin om hur hans naivitet i affärer kostade honom stora delar av förmögenheten som hans musik spelat in.

– På stan träffar man en massa sköna människor med affärsförlag. Man reste världen runt och köpte aktier. Man kastade in en kvarts miljon här och när man kom hem var alla pengar borta, säger Martin.

– Det var en tomte som hade nåt bolag som gjorde byggprojekt. Jag investerade mer och mer. Sedan rasade hela bolaget. Jag vet inte hur många miljoner jag la i det.

Vid ett tillfälle var det inte bara Martin som blev lidande. Han hävdar att han ingick i ett mångmiljonprojekt där även kungen satsade pengar.

– Det var ett företag som hette Emerging technology, de hade lagt 50 techbolag i samma. Det var bara jag, kungen och några till som fick investera.

"Idioten hade klivit av själv"

Men plötsligt var pengarna borta.

– Idioten som startat bolaget hade klivit av själv och sålt alla aktier. Som tur är tittar jag bara framåt. Jag tänker inte på hur mycket pengar som gick åt, säger E-Type.

Nu har Martin försökt växa ifrån sin naiva sida.

– Det är likt mig att tro på folk, lita på folk. Jag är dum. Jag kan inte få ihop det med den ganska smarta killen som jag är, säger han.

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

LÄS MER: Silvias innersta krets – så lever de idag

LÄS MER: Silvias dramatiska familjehistoria – återföreningen med Walther

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån