Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Busch bild med kungen väcker reaktioner – alla ser samma sak

13 jan, 2023, 19:11 

Detaljen i bilden på kungen och ministrarna har väckt många reaktioner.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här startar viktiga EU-toppmötet i Norrbotten – kungen på platsBrand logo
Här startar viktiga EU-toppmötet i Norrbotten – kungen på plats

2023 är igång och kungafamiljen ligger verkligen inte på latsidan.

Under årets första veckor har flera av kungligheterna haft fullspäckade scheman och åkt runt i Sverige för olika uppdrag.

Förra veckan var kungen på plats i Sälen för att närvara vid Folk och Försvars rikskonferens, och därefter bar det av till Kiruna för möten med Europeiska kommissionen rörande Sveriges ordförandeskap i Europeiska unionens råd.

Kung Carl Gustaf, EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och statsminister Ulf Kristersson (M) i samband med ett gruppfototillfälle tillsammans med svenska ministrar och EU-kommisionärer inför kvällens middag på Ishotellet Jukkasjärvi.
Kungen samtalade bland annat med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och statsminister Ulf Kristersson.

Ebba Busch bild med kungen väcker reaktioner – alla ser samma sak

På torsdagen träffade kungen svenska ministrar och EU-kommisionärer för en middag på Ishotellet Jukkasjärvi i Kiruna.

Annons

På plats var bland annat energi- och näringsminister Ebba Busch, EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och statsminister Ulf Kristersson.

Gruppfoto med bland annat energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), kung Carl Gustaf, EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och statsminister Ulf Kristersson (M) längst fram i mitten tillsammans med svenska ministrar och EU-kommisionärer inför kvällens middag på Ishotellet Jukkasjärvi.
Gruppbilden på EU-toppar, svenska ministrar och kungen har väckt reaktioner i sociala medier.

Efter att en gruppbild från mötet publicerats i sociala medier var det många som la märke till en och samma sak: Kläderna.

Medan de flesta av personerna på bilden bär extremt tjocka och varma vinterkläder nöjde sig kungen med kostymbyxor, vanlig vinterjacka, handskar, lågskor och hatt.

Detta var något som många reagerade på i sociala medier, eftersom det inte ska ha varit speciellt kallt i Kiruna när bilderna togs.

"Var typ 5 minus i Kiruna igår så kungen är ju egentligen den som är lämpligast klädd. De andra ser ju ut som de ska åka hundsläde till Nordpolen", skriver en person.

"de andra har alldeles för mycket kläder på sig. det har inte varit kallt här uppe senaste dagarna", skriver en annan.

"Är man scout så är man van vid ’naturligt’ väder Å vad jag förstått så var temperaturen -1 grad Däruppe i norr är det i princip ’plusgrader’", skriver en tredje.

Annons