Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Busch Thors uppgörelse med maken – efter kärlekskraschen

23 jun, 2020, 07:00 
AvEmma Sanderberg
"Barnen går först i allt" säger Ebba Busch efter skilsmässan från Niklas Thor. De forna makarna har en bra relation och försöker hitta en ny vardag som fungerar för barnen.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 24?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 24?

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch berättade i december att hon och maken Niklas skulle gå skilda vägar efter 6 år som gifta. Paret la upp varsin likadan bild på Instagram och meddelade beslutet tillsammans. Det var ett gemensamt beslut, berättade dem, efter en höst då de bott isär.

Endast några få dagar efter att de gjort skilsmässan officiell, dök Ebba och Niklas upp tillsammans på Nobelfirandet. Kanske för att tydliggöra att de menar allvar med meningen “Vårt gemensamma liv kommer fortsätta som vänner och föräldrar till världens finaste barn.” som de skrev när de berättade om uppbrottet.

Ebba Busch och Niklas Thor
Ebba Busch och Niklas Thor dök upp tillsammans vid Nobelfirandet, endast dagar efter de offentliggjort sin separation.

Men även om de lyckats avsluta relationen på ett så bra sätt som möjligt och fortsatt vara vänner, är det självklart en tuff upplevelse att bryta upp familjen. För även om Ebba och Niklas fortfarande ses titt som tätt tillsammans med barnen, blir det långa stunder då de behöver stå ut var för sig utan sina älskade barn, sonen Birger, 4, och dottern Elise, 3.

Annons

Ebba Busch och Niklas Thor fortfarande vänner

När Ebba och Niklas skulle berätta om skilsmässan fanns det en oro inför hur beslutet skulle tas emot av omgivningen.

– Det är klart att man var orolig för hur det skulle tas emot, vad reaktionerna skulle bli på någonting som egentligen bara angår vår familj. Det är ju egentligen inte någon annans business, men det tenderar att vara någonting som väldigt många människor har mycket synpunkter kring, sa Ebba tidigare i våras till Expressen.

Ebba Busch och Niklas Thor
Ebba Bush och Niklas Thor är fortsatt bra vänner även efter skilsmässan.

I april, några månader efter beslutet tagits och det sjunkit in ännu mer, öppnade Ebba upp sig på Instagram om de svåra känslorna kring barnen.

“Mina små hjärtan. Hela mitt hjärta. Inte alltid hos mig. Alltid med mig. Små kladdiga händer på ett fönster. Vet inte någonsin om jag kommer vänja mig vid den här saknaden. Så jag längtar istället. Längtar tills vi ses igen. Fast vi sa god natt nyss. Och ses om bara två dagar. Men det spelar ingen roll. Man får nog av dem och samtidigt kan man aldrig få nog av dem. När hela världen rasar utanför så är den lilla världen med dessa två små hjärtana hela min värld”.

Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!
Annons