Ebba von Sydow gör nytt kungligt tv-program

Ebba von Sydow gör nytt kungligt tv-program

Snart får vi ett nytt kungligt tv-program i rutan. Nu satsar TV4 på prinsar och prinsessor. Programledare? Ebba Kleberg von Sydow.
emilia och ebba ibl

Det är i sin blogg som Ebba Kleberg von Sydow avslöjar att hon just nu jobba på ett nytt kungligt tv-program. Programmet kommer att sändas till jul, i Tv4, förklarar Ebba.

– Jag är oerhört glad över det här projektet, med tanke på vilket händelserikt kungligt år det här har varit så känns det naturligt att sammanfatta det på ett bra sätt, skriver Kleberg von Sydow i sin blogg.

Programmet är dock inget nytt “Året med kungafamiljen”, slår Ebba fast.

– Ett sådant program finns ju redan – vi kommer att försöka göra någonting eget. Dessutom, så har jag alltid tyckt att det är trist att det bara görs ETT program, en ynka timmas tv, av hela det kungliga året. Så att det finns plats för ett program till oroar jag mig inte direkt för. Hey, jag hade gärna gjort en liten mini-serie! Får väl sikta på det 2018 helt enkelt, haha, skriver Ebba i bloggen.

Ebba har stor erfarenhet av kungliga produktioner. Hon har jobbat med både de kungliga bröllopen, Nobelfesten, de kungliga dopen samt gjort kungliga intervjuer för SVT.

Till vardags arbetar Ebba som programledare för Nyhetsmorgon i TV4, dessutom är hon författare, föreläsare samt driver podcasten “Säker stil” med Emilia de Poret.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Stella Pictures, Ibl.