Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Edward Bloms ilska mot kronprinsessan Victoria efter händelsen: "Hon svek mig"

08 jun, 2023, 04:00 
Edward Blom och kronprinsessan Victoria
En händelse har gjort Edward Blom rasande på kronprinsessan Victoria.
Annons

Edward Blom är en man som håller på traditionerna. Därför var tv-stjärnan länge en beundrare av vår kungahus. Han försvarade den svenska kungafamiljen varje gång det blev debatt, han tog striden varje gång någon i hans närhet börja argumentera för monarkins avskaffande.

Men så hände något. Något som fick honom att känna sig personligen sviken av kronprinsessan Victoria.

6 saker du vill veta om Edward BlomBrand logo
6 saker du vill veta om Edward Blom

Edward Bloms ilska mot kronprinsessan Victoria

Edward skriver om detta i en artikel för portalen Liberal debatt. Artikeln har rubriken "Då kände jag mig sviken av kronprinsessan".

Edward Blom och kronprinsessan Victoria
Edward blev rasande!

Edward var nämligen helt inställd på att Victoria skulle gifta sig med en annan kunglig alternativ adlig person. Han såg kungligheterna som "någon sorts kvartsgudar".

Annons

"Så föll bomben. Victoria, den segerrika, blev tillsammans med sin personliga tränare. En sportkille! Jag som föraktade sport. Kunde hon inte åtminstone ha hittat någon disputerad svensk greve, om det nu inte gick med en Wittelsbach?! Och denne herr Westling var inte ens från Stockholm, utan från Ockelbo. Bondskt! När de sedan gifte sig rasade min rojalistiska värld samman", skriver Edward och lägger senare till:

"Det här är onekligen pinsamt att erkänna, men jag var rasande."

Så vill han lösa problemet – Edward Bloms förslag

Det här blev något av en existentiell kris för Edward. Mannen som varit en av Sveriges trognaste rojalister tappade tron på statsskicket. Istället började han förespråka en grundlagsändring.

Edward tycker fortfarande att systemet ska göras om.

"Till slut fastnade jag för att man borde göra som i katolska kyrkan: Likt påven utser kardinaler, som sedan väljer en ny påve, skulle regenten utse ett hundratal personer till att bli de som efter hans död valde ny regent. Detta lutar jag åt än idag, men för min del önskar jag inte att ta ifrån levande personer deras ämbeten utan tycker att de nya reglerna kan få träda i kraft först efter arvsprinsessan Estelles regeringstid", skriver Edward.

Annons