Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bästisarna Madeleine och Lussan Gottlieb bjöd in till årets glamourfest på Ulriksdals slott

12 sep, 2007, 12:48 
Agneta Nisbeth
Annons
gottlieb_madeleine

Prinsessan Madeleine och Lussan Gottlieb anländer till sitt kalas med placeringslista och kort. De fick hjälp att tömma bilen av hovstallets Ann Cronstedt.
Prinsessan Madeleine och Lussan Gottlieb anländer till sitt kalas med placeringslista och kort. De fick hjälp att tömma bilen av hovstallets Ann Cronstedt.

Åh, vilket läckert ”dubbel-party”!
Prinsessan Madeleine och bästa väninnan Louise ”Lussan” Gottlieb hade jättekul när de firade ”försenad” 25-årsdag och ställde till med gemensamt glamourkalas ute på Ulriksdals slott vid Edsvikens strand, ett stenkast från Stockholm.

Champagnen porlade och skratten klingade i de fyra partytälten som ställts upp på slottets baksida med skön terrassvärmare som skydd mot höstbrisen som svepte kall och njugg genom parken – i de vänstra tälten som möblerats med modern touche à la hotell-lobby i New York kunde gästerna slå sig ner i mysiga långsoffor prydda med stora, gröna tygdynor och i den högra avdelningen fanns champagnebar och dansgolv.

Annons

Klockan 20.00 gick startpuffen – välkomstskumpan knirkades upp och festen drog i gång. Men dessförinnan hade mycket smått och gott hänt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

S:t Tropez-brännan

Värdinnorna Madeleine och Lussan var tidigt på plats ute på Ulriksdal för att stämma av alla detaljer med den trettio man starka serveringspersonalen. Redan tjugo minuter över fem på eftermiddagen kom en svart SAAB med tonade rutor glidande på grusgången och stannade till framför slottsporten och ut steg så Madeleine söt som en karamell i en snäv och midnattsblå sammetstopp, knälång sammetskjol och skyhöga Louboutin-klackar. I det gyllenblonda håret var ett spänne fastsatt och benen var fortfarande läckert bronserade efter S:t Tropezsemestern.

Jonas Bergström och Gustav Thott var på strålande humör när de kom tillsammans till flickvännernas födelsedagskalas på Ulriksdals slott.
Jonas Bergström och Gustav Thott var på strålande humör när de kom tillsammans till flickvännernas födelsedagskalas på Ulriksdals slott.

Kavaljerer i smoking

En halvtimme senare anlände så prinsessan Madeleines pojkvän Jonas Bergström och Lussans pojkvän Gustav Thott och försvann med rappa steg in i slottet, svisch så var de inne.

Annons

Skyhöga klackar, underbara pastellskimrande klänningar i varierande längder, nätta små ”clutches” – kuvertväskor – S:t Tropezbronserade anklar och håret tonat strawberry-blonde eller gnistrande kolsvart – flickorna var ursöta och deras kavaljerer ståtliga i smoking.

Visserligen fyllde Madeleine och Louise 25 år redan i somras – i juni – och firades förstås även då, men nu var det dags för fas nummer två nämligen den inofficiella, den där uppsluppet roliga, i glada vänners lag.

Emma Pernald och prins Carl Philip

En efter en körde limousinerna fram… där kom Emma Pernald på strålande humör i uppsatt hår och dinglande kandelaber-örhängen till sin ametistblå klänning, i baksätet satt prins Carl Philip och log varmt och påminde mer än någonsin om Hollywood-stjärnan Orlando Bloom.
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling eskorterades av Säpo och satt tätt tillsammans i baksätet. När bilen svängde upp vid slottsporten hoppade Victoria raskt ur och hälsade glatt på några gäster medan Daniel slank in genom dörren och försvann in i värmen.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia var på strålande humör.
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia var på strålande humör.

Kungen på strålande humör

Kungen och drottning Silvia vinkade uppsluppet, de var på strålande humör precis som Louises föräldrar och bröder som också kom lite tidigare innan de hundra gästerna anlände för att avprickas på gästlistan och stiga in till en glad afton i ett blomstersmyckat och vackert slott.

Annons

Killarna kånkade presentpåsar så det stod härliga till – här kom små godsaker från Pret à Porter, Lexington, Sia, Ordning & Reda, NK och Hans Mikaels, en bautastor tavla i syrénlila omslagspapper och blå sidenrosett vobblade vilt för vinden och höll på att lyfta men hölls tillbaka av starka händer, och sen viskades det om urgulliga pudervippor med silvermonogram i de båda guldsirliga kartongerna som kom på sluttampen.

Bara en blink bort, vid det intilliggande Orangeriet, stod en replica av drottning Silvias brudbukett utställd under den för kvällen stängda men annars under dagarna så välbesökta utställningen ”Ulriksdal Flower Show” – mycket påpassligt om nu döttrarna skulle behöva inspiration till kommande förmälningar, man vet ju aldrig…

[smooth=id: 157; width:430; height:600; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Charles Hammarsten, Patrik Österberg

Annons