Efter avhoppen! Victoria rycker ut för att rädda Madeleine

07 sep, 2020, 19:00 
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine
När ilskan växer över prinsessan Madeleines frånvaro – då rycker Victoria ut och räddar situationen.
Annons
Därför trivs inte Chris i Sverige!
Därför trivs inte Chris i Sverige!

 

Fem år. Så länge sedan är det prinsessan Madeleine, 38, var på officiellt besök i sitt hertigdöme Gästrikland. Ett faktum som har fått somliga gästrikebor att surna till. De känner sig försummande av sin hertiginna, som har flyttat till Miami och som på grund av pandemin inte kan lämna USA.

Prinsessan Madeleine födelsedag 2020
Prinsessan Madeleine har varit Gästriklands egen hertiginna sedan hon var en dag gammal.

Och det är här som kronprinsessan Victoria, 43, kommer in i bilden. På fredag rycker hon ut som den pliktmedvetna storasyster hon är och ser till att Gävleborg får lite kunglig glans – trots allt. Och hon tar prins Daniel med sig.

Tillsammans med sin organisation Gen Pep ska de lyfta frågan om hur barn och unga mår i Gävleborg – och sprida lite pepp för att få barnen att äta bättre och röra på sig mer.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Victoria rycker ut och ser till att Gästrikland får sin kungliga kvot fylld.

Första stoppet blir ett möte med 30 av länets nyckelpersoner, och på eftermiddagen åker Victoria och Daniel sedan vidare till Sandviken för att spana in vad som händer hos Fritidsbanken och Rapatac, som hjälper till med skolarbetet och med bra saker att göra på fritiden. För prins Daniel blir det garanterat en nostalgikick, han tog ju studenten på Hammargymnasiet i Sandviken och gjorde militärtjänsten på I14 i Gävle. Och sedan är det bara tre mil hem till Ockelbo.

Missnöjet kring prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill i Gävle 2015.
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill i Gävle 2015.

Men kring det faktum att hertiginnan Madeleine lyser med sin frånvaro, där finns det alltså ett folkligt missnöje, det sa Leif Eriksson, tidigare kanalchef på P4 Gävleborg, till Svensk Dam tidigare i år.

Annons

– Folk saknar det. Jag minns ju hur det var i Gästrikland och Hälsingland när kungen meddelade att hon skulle vara hertiginna här, det var en enorm glädje. Och när hon varit här så har folk varit väldigt stolta, så det är väldigt tråkigt att hon inte kommit hit sedan dess.

Prinsessan Madeleine, hertiginna av Gästrikland och Hälsingland, i sin Hälsingedräkt.
Prinsessan Madeleine i sin vackra Hälsingedräkt.

Och tv- och radiojournalisten Lars Ragnar Forssberg, som är uppvuxen i Hudiksvall, gick ännu längre i sin kritik av prinsessan Madeleine:

– Hon missköter sitt ämbete. Är man hertiginna, då har man vissa förpliktelser. Vi kan ju jämföra med prins Daniel och kronprinsessan Victoria, som sköter sina roller som hertig och hertiginna betydligt schysstare.

Annons

Foto: TT.

Annons