Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter barnbarnens feber – Silvias blixtresa till Madeleine i USA

02 okt, 2018, 14:30 
Å ena sidan 400 förväntansfulla gäster. Å den andra tre förkylda barn. I morgon kväll ska prinsessan Madeleine vara värdinna för höstens viktiga Childhood-middag, men efter sjukkrisen i Florida rycker drottning Silvia ut till hennes hjälp.
Annons

I morgon är det dags för Childhoods stora Thank You-gala i New York, en mycket viktig vip-kväll. Tanken är att denna välgörenhetsmiddag ska dra in mycket pengar till Childhoods viktiga kamp för att ge fler barn en trygg och lycklig barndom. Men prinsessan Madeleine har haft en sjukkris på hemmaplan, 4-åriga Leonore, 3-åriga Nicolas och 7 månader gamla Adrienne har enligt hovet legat nerbäddade hemma i Florida.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Hela familjen Bernadotte-O'Neill: Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas.

– Det har varit förkylda med feber och så pass sjuka att vi har fått planera för plan B – att drottningen skulle åka, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Men nu har drottningens barnbarn piggat på sig. Enligt Margareta Thorgren är prinsessan Adrienne så stabil att hon kan följa med mamma till New York och prinsessan Leonore och prins Nicolas stannar hemma i Florida med pappa Chris.

Annons

Så prinsessan Madeleine flyger till New York trots allt, hon är ju ett av Thank You-galans stora dragplåster och några av gästerna vid välgörenhetsmiddagen har betalat hisnande 900 000 kronor för att få sitta vid hennes bord.

Men när beskedet kom att det rett upp sig för Madeleine så var drottningens schema redan ändrat, vilket betyder att de nu kommer vara på plats på Manhattan båda två. Men det blir en blixtresa, för redan på torsdag ska drottningen vara tillbaka i Stockholm för att vara med vid diplomatmottagningen på Kungliga slottet.

Imorgon får vi se drottning Silvia vid prinsessan Madeleines sida i balsalen på Cipriani på Broadway, precis som i fjol. Före middagen deltar de även i Childhoods seminarium i FN på temat ”Out of the Shadows: Shining Light on Child Sexual Abuse and Exploitation”.
Imorgon får vi se drottning Silvia vid prinsessan Madeleines sida i balsalen på Cipriani på Broadway, precis som i fjol. Före middagen deltar de även i Childhoods seminarium i FN på temat ”Out of the Shadows: Shining Light on Child Sexual Abuse and Exploitation”.

Foto: TT, Stella Pictures, Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Annons