Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Efter Benjamin Ingrossos fräcka kupp med Sofia – nu träffar han Carl Philip igen

26 apr, 2022, 17:00 

För lite mer än två år sen möttes Benjamin Ingrosso och prinsparet, och han gjorde minst sagt avtryck.

Annons
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!Brand logo
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!

Igår dök prinsessan Sofia och prins Carl Philip oväntat upp som prisutdelare på QX-galan! För den som vill se insatsen i rörlig form tv-sänds galan på fredag 21:30 i TV4, men tills dess får man hålla till godo med alla vackra bilder från kvällen.

Priset som prinsparet delade ut, "Årets hetro" är det inte första gången kungafamiljen stöter på. Tidigare år vann nämligen kronprinsessan Victoria priset! I år gick titeln till artisten och Pernilla Wahlgrens son, Benjamin Ingrosso.

Han fick äran att ta emot priset från Carl Philip och Sofia, men det är inte första gången de stöter på varandra...

Oväntade gesten

Det var på Idrottsgalan 2020 som de två parternas vägar korsades, och ledde till höjda ögonbryn. Carl Philip var på plats för att dela ut Jerringpriset, och prinsessan Sofia satt självklart i publiken.

Benjamin Ingrosso var där för att göra det han gör bäst, underhålla gästerna med en sång. Han sjunger för arenan och tar sig ut på golvet för att promenera mellan de stjärnspäckade borden, och plötsligt sitter hon där – prinsessan Sofia.

Annons

Han bestämmer sig då för att lägga sin hand på Sofias axel, som kvällen till ära bär en ärmlös klänning, och kramar om den. Sofia ser oerhört sprudlande och glad ut. Ingenting att reagera på om det vore någon annan gäst, men när det gäller kungligheter finns det risk att det hela blir en aningen okonventionell gest!

Brytit mot reglerna

Svensk Dam har tidigare pratat med etikettexperten Mats Danielsson, känd från SVT:s Nobelsändningar, för att reda ut det hela. Gjorde Benjamin ett fel som tog på prinsessans axel? Turligt nog för artisten svarar Mats nej, och Benjamin går skuldfri!

– Jag tror prinsessan Sofia är som alla andra människor. Hon har nog inget emot att Benjamin lägger en hand på henne. Så är vi människor, vi vill gärna bli uppmärksammade. Det här är ett uppsluppet sammanhang. Det är helt okej, säger Mats.

Men det är inte för inget det väckte reaktioner, det är nämligen en hårfin gräns. I Sverige är inte heller etiketten lika strikt. När Michelle Obama la en öm arm om drottning Elizabeth väntade inte kritikstormen! Det sågs nämligen som ett brott mot de informella regler som finns kring hur de brittiska kungligheterna ska behandlas.

Annons

– Hade det varit i ett sammanhang där Benjamin varit inbjuden på middag, då skulle det vara en annan sak. Då hade det varit fel att göra så. Nu är det Idrottsgalan, det är lättsamt och glatt, säger Mats.

Som tur är var Benjamins kupp ingenting som satt spår i relationen med kungligheterna, och det finns inga uppgifter på att stämningen ska ha varit kylig under prisutdelningen!

Benjamin Ingrosso ser onekligen rörd ut när han tar emot priset som prinsparet delade ut.

Foto: TT/TV4

Annons