Efter den massiva kritiken – Mary tvingas be om ursäkt

Efter den massiva kritiken – Mary tvingas be om ursäkt
Många kungligheter är tillbaka på jobbet efter semestern – men för kronprinsessan Mary gick inte allt som hon tänkt sig.
Annons

Det har varit en härlig sommar för de skandinaviska kungligheterna, men i danska kungahuset har de haft det tufft. Prins Joachim drabbades av en stroke mitt under semestern vilket såklart påverkat hela familjen, och bland annat var hans äldre bror Fredrik på besök så de kunde spendera lite kvalitetstid tillsammans medan Joachim återhämtade sig.

Annons

Men nu är det tillbaka på jobbet som gäller för det danska kronprinsparet, som rivstartat hösten med flera olika aktiviteter. Kronprins Fredrik har bland annat varit och tränat med Royal Runners, en träningsgrupp för de som gillar löpning och vill delta i prinsens lopp Royal Run som hålls i maj nästa år.

Annons

Även kronprinsessan har varit ute på uppdrag, när hon i egenskap av president för danska Världsnaturfonden deltog i att sätta i fem stycken knaggrockor i havet vid Kattegat centret, en typ av rocka som går att hitta i haven i Europa, bland annat på den svenska västkusten och såklart vid Danmarks kust.

Kronprinsessan Mary fick kritik

Besöket var mycket uppskattat från de som längtat efter att få se Mary “in action” igen, men hon fick också motta en hel del kritik. Hon bar nämligen inget munskydd, och råkade dessutom skaka hand med en person i samband med besöket. Det ledde till att hon lade upp ett eget inlägg med en förklaring på det danska kungahusets instagram, där hon uppmanar alla att följa rekommendationerna.

Mary var med och släppte ut rockor i havet, men glömde av säkerhetsrestriktionerna för en sekund.

– På land, till havs och i luften – vi måste vänja oss vid att bära munskydd. Det är viktigt att vi alla följer hälsomyndighetens rekommendationer.

Annons

– Igår var jag i Grenaa på mitt första officiella uppdrag efter sommarsemestern. På vattnet och i luften gick det bra, men på land gled det undan och jag kom att skaka hand. Det påminde mig om hur viktigt det är att vi hjälper varandra att leva upp till rekommendationerna. Ta hand om er själva och ta hand om varandra.

I Danmark finns det ingen allmän rekommendation som uppmanar alla att bära munskydd, förutom i kollektivtrafiken då det är rusningstid.

Annons

 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Efter den massiva kritiken – Mary tvingas be om ursäkt”

 1. Birthe Vejrum skriver: 21 augusti, 2020

  Det ændrer sig i aften kl. 24:00, herefter SKAL man bære mundbind i alle tog, metro, busser + taxi. Hvis man nægter kan det give en bøde på 2.500,- kr.


 2. PernillaA skriver: 22 augusti, 2020

  Precis så skulle kungaparet också gjort det


 3. Birthe Vejrum skriver: 23 augusti, 2020

  Kritik og kritik, man nærmest morede sig over Marys lapsus. 🙂 Og hvem husker ikke Prinsesse Benediktes kvaler i starten af Corona – krisen?
  Men jeg synes nu nok, at generalsekretær Bo Øksnebjerg kunne have mindet Mary om det, i hvert fald huskede Mary fejlen da hun straks efter også skulle hilse på den næste, for her trak hun hånden til sig, og nejede i stedet for.


  1. undrende skriver: 25 augusti, 2020

   ett – vår Statsminister glemte seg også en gang i starten , da hun skulle fortelle det norske folk om coronastatusen. Ikke gikk verden av skaftet av den grunn !


 4. Bror skriver: 24 augusti, 2020

  Att någonting inte är som det ska i staten Danmark, visste redan Hamlet. Liksom konsulinnan Holm!
  Frågan är om Mary har kläm på detsamma.
  Vad är det för slags vålnader som spelar sitt spel, när den blivande drottningen blir mer och mer lik sin svärmors mor för varje år som går? Och det är inte med uttalat behag hon åldras.


  1. charlotte skriver: 25 augusti, 2020

   Bror,
   Det har jag tyckt i flera år. Sitter Mary med drottning Ingrids fotoalbum framför sig varje dag?


  2. Birthe Vejrum skriver: 26 augusti, 2020

   Jeg har faktisk skrevet en kommentar om dette, og egentlig kunne jeg jo bare henvise til den artikel, som dette billede faktisk hører sammen med, men den er svær at finde i den urskov som sitet er. 🙁
   Men Bror, Mary står her med eftermiddags solen lige i øjnene, og får spørgsmål om Prins Joachims stroke. Så hun kæmper med en klump i halsen og tårer i øjnene for at kunne give et svar.
   Journalist Ulrik Ulriksen fra billed-bladet.dk var den, der stillede spørgsmålet, og bladet/tidningen har lagt en vidio ud, hvor han taler om mødet. Se selv!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar