Efter den massiva kritiken – Mary tvingas be om ursäkt

Många kungligheter är tillbaka på jobbet efter semestern – men för kronprinsessan Mary gick inte allt som hon tänkt sig.

Det har varit en härlig sommar för de skandinaviska kungligheterna, men i danska kungahuset har de haft det tufft. Prins Joachim drabbades av en stroke mitt under semestern vilket såklart påverkat hela familjen, och bland annat var hans äldre bror Fredrik på besök så de kunde spendera lite kvalitetstid tillsammans medan Joachim återhämtade sig.

Men nu är det tillbaka på jobbet som gäller för det danska kronprinsparet, som rivstartat hösten med flera olika aktiviteter. Kronprins Fredrik har bland annat varit och tränat med Royal Runners, en träningsgrupp för de som gillar löpning och vill delta i prinsens lopp Royal Run som hålls i maj nästa år.

Även kronprinsessan har varit ute på uppdrag, när hon i egenskap av president för danska Världsnaturfonden deltog i att sätta i fem stycken knaggrockor i havet vid Kattegat centret, en typ av rocka som går att hitta i haven i Europa, bland annat på den svenska västkusten och såklart vid Danmarks kust.

Kronprinsessan Mary fick kritik

Besöket var mycket uppskattat från de som längtat efter att få se Mary “in action” igen, men hon fick också motta en hel del kritik. Hon bar nämligen inget munskydd, och råkade dessutom skaka hand med en person i samband med besöket. Det ledde till att hon lade upp ett eget inlägg med en förklaring på det danska kungahusets instagram, där hon uppmanar alla att följa rekommendationerna.

Mary var med och släppte ut rockor i havet, men glömde av säkerhetsrestriktionerna för en sekund.

– På land, till havs och i luften – vi måste vänja oss vid att bära munskydd. Det är viktigt att vi alla följer hälsomyndighetens rekommendationer.

– Igår var jag i Grenaa på mitt första officiella uppdrag efter sommarsemestern. På vattnet och i luften gick det bra, men på land gled det undan och jag kom att skaka hand. Det påminde mig om hur viktigt det är att vi hjälper varandra att leva upp till rekommendationerna. Ta hand om er själva och ta hand om varandra.

I Danmark finns det ingen allmän rekommendation som uppmanar alla att bära munskydd, förutom i kollektivtrafiken då det är rusningstid.

 

Foto: TT