Efter ensamma helgen – nu lämnar Silvia Drottningholm

Efter ensamma helgen – nu lämnar Silvia Drottningholm

Silvia fick stanna hemma under London-besöket. Foto: TT

Kungen och Drottningen lämnar Drottningholm.

Det har varit en händelserik helg för kungen då han var på plats i London för att närvara vid kung Charles kröning. Denna gången fick Silvia stanna hemma då det var kronprinsessan Victoria som fick åka med flyget till Storbritannien.

Johan T Lindwall i London: ”Alla pratar om Diana”
0:46

Efter reklamen: Johan T Lindwall i London: ”Alla pratar om Diana”

(0:46)

Slå på ljud

Kung Harald, 86 – inlagd på sjukhus

Äntligen Silvias tur

Nu är kungen och kronprinsessan tillbaka i Sverige, och hos Silvia som haft en ledig helg på Drottningholm. Men plikterna kallar och nu är det äntligen Silvias tur att få åka iväg med kungen igen. Nu måste nämligen kungen och drottningen lämna Drottningholm, bara dagar efter kröningen.

Denna gången bär resan av mot Härnösand i Västernorrlands län. Detta för att återigen göra ett av deras många jubileumsbesök för att fira kungens 50 år på tronen. Detta blir deras åttonde länsbesök och under året ska de besöka alla 21 län.

Blir en folkfest

Under besöket kommer kungen och drottningen att få uppleva en jubileumsföreställning av Härnösands Teater. Där de bland annat kommer njuta av norrdans, folkmusik och ett tal av före detta stadsminister Stefan Löfven.

Senare under dagen kommer även kungen att inviga skulpturen "Ignis" vid minnesplatsen för fred. Sedan blir det folkfest på Stora Torget där även kungen kommer hålla tal.

Dagen avslutas med en entréprenörsmässa där kungaparet tillsammans med barn kommer kunna testa och utveckla sitt skapande i kemi.

Kärleksögonblicket mellan William och Kate – bilden alla pratar om!