Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter familjetvisten – Europa har fått en ny prins

29 maj, 2018, 11:00 
Visst föds det många prinsar och prinsessor i kungliga Europa. Men det är sällan en 21-årig ung man plötsligt blir prins. I Nederländerna har detta precis hänt. Färskaste prinsen heter Hugo och gläntar nu på dörren till en kunglig framtid...
Annons

Ni kanske minns hur kung Albert av Belgien kämpat i domstol för att ogiltighetsförklara Delphine Boël som sin legitima dotter? Trots den slående likheten ville han inte kännas vid sitt utomäktenskapliga barn. Läs mer om det här.

Kung Alberts dotter Delphine Boel.
Kung Alberts dotter Delphine Boel.

I Nederländerna utspelar sig nu ett annat ”far- och barndrama”. Huvudpersonerna är kung Willem-Alexanders kusin, prins Carlos av Bourbon-Parma och hans 21-årige oäkte son, som efter en lång juridisk kamp fått rätt att få kalla sig “Hans kungliga höghet Prins av Bourbon–Parma”. Den holländska högsta domstolen har beviljat hans begäran om att få ta samma efternamn och titel som sin far.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det var när Hugo Klynstra fyllde 18 år som han lämnade han in en lite ovanlig begäran hos landets justitiedepartement. Den biologiske fadern, prins Carlos, reagerade starkt mot detta. Enligt RTL News föddes sonen 1997 utanför äktenskapet, när Carlos hade en relation med Brigitte Klynstra. Prinsen ville inte ha några familjeband med Hugo, som fick sin mors namn och växte upp med henne ensam.

Hugo har fått revansch och är nu inte utestängd från det Nederländska kungahuset. Han är ju prinsessan Juliana och prins Bernhardts första barnbarnsbarn!

Prinsessan Juliana och prins Bernhardt.
Prinsessan Juliana och prins Bernhardt.

Men namnbytet gör inte automatiskt Klynstra till medlem av kungliga huset Bourbon–Parma.

Annons

– Även om sonen vunnit vad gäller namnet och titeln gör domstolen klart att han därmed inte är medlem av kungafamiljen, eftersom det är en fråga för familjen själv, skriver RTL News.

Prins Carlos och Annemarie Gualthérie van Weezel med barnen.
Prins Carlos och Annemarie Gualthérie van Weezel med barnen.

Prins Carlos är systerson till prinsessan Beatrix, Hollands forna drottning. Hans föräldrar, prinsessan Irene och Carlos Hugo av Bourbon-Parma skilde sig 1981.

Prinsessan Irene och Carlos Hugo av Bourbon-Parma.
Prinsessan Irene och Carlos Hugo av Bourbon-Parma.

Nu står det klart och tydligt att Carlos har fyra barn, Hugo, inkluderad. De andra tre har prinsessan Annemarie som mamma.

Annons
Prins Carlos och Annemarie Gualthérie van Weezel med barnen.

Foto: IBL

 

 

Annons