Efter frånvaron! Nu bryter Madeleine tystnaden

nu bryter prinsessan madeleine tystnaden

Prinsessan Madeleine har varit nästintill osynlig de senaste månaderna. Men nu kommer plötsligt en hälsning från Florida.

Madeleine och familjen är fast i ett Florida, som är mycket hårt drabbat av coronaviruset. Den efterlängtade sommaren på Solliden kanske inte blir verklighet och många undrar hur prinsessan mår och hur hennes dagar ser ut just nu.

Medan Victoria och Daniel delar med sig av bilder från hemmakontoret på Haga och Carl Philip och Sofia hjälper till inom vården och det militära, så här i coronakrisen, så har det varit tyst från Madeleines håll.

Madeleines arbete är viktigare än någonsin

Men under helgen kom det plötsligt en hälsning från den kungliga trebarnsmamman i Miami.

Att prinsessan Madeleine brinner för barn– och ungas rättigheter är ingen hemlighet. Hon har varit aktiv i mamma Silvias välgörenhetsorganisation Childhood i många år. Och nu visar Madeleine att hennes arbete fortsätter som vanligt, trots att hon varken kan lämna barnen på förskolan eller resa till Childhood-kontoret i New York.

Prinsessan Madeleine

“För utsatta barn är covid-19 mer än bara ett virus”, skriver hon under en bild på en tom balkong med ensamma leksaker. Prinsessan Madeleine har tidigare talat om att isolering i hemmet kan leda till att många barn far illa och att man därför måste vara uppmärksam på alla barn i sin närhet. En fråga hon en än gång väljer att lyfta på sina sociala medier.

Foto: TT