Efter frånvaron – nu kommer Sofias nya glädjebesked!

Prinsessan Sofia och Frida Vesterberg

Prinsessan Sofia har varit osynlig ett tag och inte visat sig så mycket i strålkastarljuset. På Instagram meddelar hon nu orsaken till frånvaron.

För den nyfikne är kungafamiljens kalender ett bra sätt att hålla reda på vad de kungliga medlemmarna egentligen har för sig om dagarna. Just denna vecka är det rejält stiltje, en stor del av kungafamiljens tycks befinna sig på någon typ av sportlov (även om kungen förstås gav företräde för nya landshövdingen i Södermanlands län, Beatrice Ask häromdagen – medan drottningen i sin tur arbetade på slottet).

Men i vanliga fall är det ganska bråda dagar för kungafamiljen. I alla fall för kungaparet och kronprinsessparet. Både prinsparet, Carl Philip och Sofia, samt prinsessan Madeleine har ju, efter kungens tydliga besked i höstas, tagit ett rejält steg tillbaka.

Senast vi såg Sofia var för två veckor sedan, på en konsert tillsammans med kronprinsessan Victoria, prins Daniel, drottning Silvia och lilla prinsessan Estelle, och på Instagram, på prinsparets officiella konto, har hon lyst med sin frånvaro ända sedan den glammiga Idrottsgalan i januari. Det är ovanligt för att vara Sofia. Vanligtvis får vi se henne betydligt oftare. Inte minst på Project Playgrounds Instakonto! Men nu får vi alltså äntligen veta anledningen till att prinsessan inte varit i strålkastarljuset på länge. Och ja, det är ett härligt och livfullt besked vi får av Sofia!

Sofias resa till Sydafrika våren 2020

Via Instagram meddelade prinsessan Sofia sent under gårdagen, tisdagen den 25 februari 2020, att hon befunnit sig i Sydafrika en tid. Väl där har hon, i Kapstaden, arbetat med hjärteprojektet Project Playground.

”Avslutar en produktiv och fantastisk tid med mina kollegor på @projplayground i Sydafrika🇿🇦 Fick även möjlighet att träffa Western Capes premiärminister Alan Winde för att berätta om Project Playgrounds arbete”, skriver prinsessan.

Till texten har Sofia även lagt upp sex härliga bilder från sitt arbete den senaste tiden. Sofia skrattar och är glad. Hon tycks lycklig och tillfreds med tillvaron. Ofta, när Sofia befunnit sig i Kapstaden, har familjen varit med henne. Om prins Carl Philip och de små sönerna, Alexander och Gabriel, är med denna gång vet vi dock inte.

Det är tydligt att kungens förändring inom kungahuset och kungafamiljen i höstas gjort att Sofia fått mer tid att fokusera och koncentrera sig på Project Playground, organisationen hon startade med kollegan och vännen Frida Vesterberg, för exakt tio år sedan. Och kanske är det positivt, deras verksamhet, både i Sverige och Sydafrika, för utsatta barn, behövs onekligen! Att organisationen har vuxit så på tio år är minst sagt ett glädjebesked!

Foto: TT