Efter hjärtoperationen – nu skiljer sig Marockos kungapar

Det är tidningen Hola som var först med nyheten - kung Mohammed och prinsessan Lalla Salma skiljer sig.

Den 26 februari genomgick Marockos kung Mohammed, 54, en hjärtoperation på Ambroise Paré clinic i Paris. Man visade då upp en bild på kungen i sin sjuksäng omgiven av den närmaste familjen, däribland hans och hustruns bägge barn kronprins Moulay Hassan och prinsessan Lalla Khadija. Men hustrun prinsessan Lalla Salma, 39, fanns inte med.

https://www.instagram.com/p/BfsSpREgzCt/?hl=sv&taken-by=princesslallameryem

Kanske var detta början på den separation som kungaparet nu genomgår. Flera tidningar, bland annat spanska Hola avslöjar nu att paret tagit ut skilsmässa och att den kommer samtidigt som kungen och drottningen skulle ha firat sin 16 bröllopsdag, de gifte sig den 21 mars 2002. Från hovet i Marocko har vi ännu inte fått någon bekräftelse på skilsmässan men Hello skriver att paret har levt separata iv sedan en tid tillbaka.

Här en bild på det marockanska kungaparet tillsammans med drottning Rania och kung Abdullah av Jordanien.

Här en bild på det marockanska kungaparet tillsammans med drottning Rania och kung Abdullah av Jordanien.

Prinsessan Lalla Salma har aldrig kallats drottning, trots att hon gifte sig med kungen av Marocko. Salma Bennani – som hon hette vid födseln – var till en början inte heller speciellt intresserad av det kungliga livet, hon ville fortsätta arbeta som ingenjör men när parets första barn kronprins Moulay Hassan föddes 2003 så satsade hon istället helt på det kungliga livet. Bland annat har hon engagerat sig i kampen mot cancer och hiv, samt arbetat med Fez Sacred Music Festival.

Läs mer: Victoria ska vandra i prinsessan Adriennes hertiginnedöme!

Läs mer: De fick sina hjärtan krossade framför en hel värld – allt om de kungliga skilsmässorna

Här en bild på kungaparet från några år sedan, när de fortfarande var lyckligt gifta. Sedan i december 2017 har hon inte varit ute på ett enda officiellt uppdrag skriver Royal Central som också berättar om skilsmässan. men vi har bland annat sett henne under ett antal kungliga bröllop, som det mellan Kate och prins William och arvstorhertig Guillaume och prinsessan Stephanie i Luxemburg.

Foto: Stella Pictures

Se en spansk nyhetsfilm om skilsmässan här:

https://www.youtube.com/watch?v=3XaqRNiGpCo