Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter hovets besked – Chris tillsagd av kungen: ”Såg lite tagen ut”

03 feb, 2024, 17:00 
Chris O'Neill dök upp – trots att hovet bekräftat att han inte skulle dyka upp.
Annons

När Chris O'Neill äntrade den kungliga världen var det inte för att stå i rampljuset. Tvärtom har han konsekvent varit tydlig med att han inte är speciellt intresserad av att synas och väljer i stället att prioritera sina egna affärer.

Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!Brand logo
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!

Det var också därför som han tackade nej till prinstiteln när han gifte sig med prinsessan Madeleine. I stället vill han bli betraktad som en affärsman och kärleksfull make och far, utan några kungliga förpliktelser.

Annons

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, har Chris sagt.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill valde att tacka nej till prinstiteln när han gifte sig med prinsessan Madeleine.REX

Kungens ord till Chris

Men ibland händer det att Chris dyker upp, trots sin ovilja att synas i det kungliga rampljuset. En sån händelse var när prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade sin gudstjänst i Slottskyrkan inför sitt bröllop 2015.

Annons

Bara minuter före hade hovet bekräftat att Chris O'Neill skulle vara på plats. Då hade hovet tidigare i veckan sagt något helt annat och påstått att Madeleines make inte skulle dyka upp.

”När Chris nu i dag gick förbi mig på bänkrad 21 inne i Slottskyrkan såg han faktiskt lite tagen ut och då inte av högtidens stund. Jag tror snarare att svärfar kungen en gång för alla hade förklarat för honom vad som gäller”, skrev Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, då hovreporter på Expressen, i en krönika.

Dök upp med Madeleine

Chris, som något år tidigare helt omotiverat skippat Nobelfesten, hade ändrat sig. I stället såg han till att dyka upp och enligt Johan T Lindwall hade det varit anmärkningsvärt om han skippat även denna högtidliga stund.

Annons

”I sista stund verkar Chris ha ändrat sig och han tillsammans med Madeleine var först in i Slottskyrkan av familjemedlemmarna”.

”Tror nog att det var en av de sista gångerna - på länge - som Chris tänker strunta i en stor kunglig högtid”.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill duckar gärna det kungliga rampljuset.Anders Wiklund/TT

Foto: TT

Annons