Efter hovsorgen: Så firar drottning Margrethe sin födelsedag

Efter hovsorgen: Så firar drottning Margrethe sin födelsedag

Den 16 april fyller drottning Margrethe 78 år. Nu avslöjar hovet hur det kommer se ut detta år, efter prins Henriks död.

Det blir trots allt lite som det brukar, fast ändå inte.

Detta är första året som drottning Margrethe inte firar sin födelsedag tillsammans med maken prins Henrik. Men hon vill ändå inte ändra allt för mycket på traditionen och kommer, precis som hon brukar, att ta emot folkets hyllningar från sin slottsbalkong.

Så här har det sett ut förr i världen, när drottningen och prins Henrik hälsade till folket från slottsbalkongen.

På födelsedagen den 16 april kommer hon, samt resten av den kungliga familjen, att visa sig på Christian IX’s Palæ, på Amalienborgs slott, klockan 12.00. Det kungliga livgardet kommer att använda sina röda galauniformer och gratulationslistor finns framlagda på slottet för den som önskar skriva en personlig hälsning till den nyblivna änkan på födelsedagen.

Läs mer: Henriks sista överraskning till Margrethe – drottningen anade inget

Som bekant fyller kronprins Frederik 50 år i vår och han kommer bland annat att firas med en egen tv-show, “Hela Danmark firar Kronprinsen” och då kommer både födelsedagsbarnet själv, samt resten av kungafamiljen att finnas på plats den Den 27 maj 2018 för att vara med under direktsändningen på Royal Arena i Köpenhamn.

Läs mer: Chris O´Neill: “Så är jag som pappa”

Läs mer: 14 bilder från Henriks liv – så minns vi prinsen

Nu är drottning Margrethe tillbaka på jobbet efter hovsorgen, så här såg det ut häromdagen Christiansborgs slott:

Foto: Stella Pictures och danska kungahuset