Efter krisen i Danmark: Marie står utan arbete – nu väljer hon att flytta

Efter krisen i Danmark: Marie står utan arbete – nu väljer hon att flytta

Prinsessan Marie har inte skaffat något nytt jobb.

De senaste åren har prins Joachim och prinsessan Marie varit bosatta i Paris. Där har de verkat som försvarsattaché respektive kulturrepresentant på ambassaden i den franska huvudstaden.

6 saker du inte visste om prinsessan Marie av Danmark
0:55

Efter reklamen: 6 saker du inte visste om prinsessan Marie av Danmark

(0:55)

Slå på ljud

Den kommande tiden ser det dock inte ut att bli mycket arbete för Marie. I stället planerar hon att fokusera på familjelivet när hon, tillsammans med Joachim, flyttar till USA med deras två barn.

Prinsessan ska först och främst fokusera på att familjen ska komma till rätta och bosätta sig i ett nytt land, säger hovets kommunikationschef Lene Balleby till danska Se och Hör.

Prinsessan Marie har inte skaffat något nytt jobb inför flytten till USA

Prinsessan Marie har inte skaffat något nytt jobb inför flytten till USA.

Christophe Clovis / Bestimage

Marie står utan nytt jobb

Den 1 september tillträder prins Joachim en ny tjänst som försvarsindustriattaché på Danmarks ambassad i Washington D.C. får jobbet för att stärka samarbetet med USA, som beskrivs som Danmarks viktigaste allierade.

Situationen är inte helt främmande för Marie. När familjen flyttade till Paris 2019 stod hon först utan någon ny yrkestitel, innan hon landade rollen som kulturrepresentant för ambassaden i Paris.

– Nu är det min tur. Jag tror att jag måste tänka på mig själv nu. För jag har förlitat mig till 100 procent på min man och jag har tagit hand om mina barn. Och visst har jag gjort det med glädje, men jag måste också tänka på andra saker som betyder något för mig, sa prinsessan till Se och Hör.

Då flyttar Joachim och Marie

Prins Joachims nya tjänst gäller i tre år men enligt det danska Försvarsdepartementet kan den komma att förlängas. Barnen Henrik och Athena kommer att följa med till staterna.

Flyttlasset går redan i sommar och för prins Joachim med familj blir det säkert välbehövligt att komma bort från den komplicerade kungliga situation som uppstått på hemmaplan.

– Jag känner mig hedrad, sa prins Joachim när han landade nya toppjobbet.

Prins Joachim och prinsessan Marie

Prins Joachim och prinsessan Marie flyttar till USA i sommar.

Christophe Clovis / Bestimage

Foto: TT