Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter kritiken mot 16-årige Christian – prinsens nya drag

17 aug, 2022, 18:00 

Många har riktat kritik mot bilderna på prins Christian.

Annons
Allt om Danmarks kungahus!Brand logo
Allt om Danmarks kungahus!

Det har varit stormigt kring det danska kungahuset under 2022.

I början av maj släppte danska TV2 dokumentären Herlufsholms hemligheter, som avslöjade chockerande uppgifter om den internatskola som prins Christian, 16, går på.

I dokumentären, som slog ned som en bomb i Danmark, vittnade ett 50-tal elever om att de utsatts för mobbning av äldre elever på skolan.

Hela danska folket, inklusive kronprinsfamiljen, skakades av dokumentären.

Bara några dagar efter att uppgifterna kommit ut valde det danska kronprinsparet Frederik och Mary att kommentera situationen.

Annons

– Som föräldrar till ett barn som går på Herlufsholm är vi djupt skakade över de vittnesmål som har kommit fram i den aktuella dokumentären, lät det då.

I slutet av juni stod det klart att familjen bryter helt med skolan, och att Christian och prinsessan Isabella, 15, kommer börja på andra skolor.

Nya bilderna på prins Christian väcker reaktioner

Även i april i år stormade det kring den 16-årige prinsen, efter att han fotograferats på en fotbollsmatch på arenan Parken i Köpenhamn.

På Twitter riktades kritik mot Christian för att han bar en FCK-halsduk, när lagen Brøndby och FC Köpenhamn mötte varandra, rapporterar danska SE og HØR.

Detta ledde till att hovets kommunikationschef Lene Balleby gick ut och kommenterade det hela.

– Precis som alla andra fotbollsälskande danskar måste prins Christian få gå på en fotbollsmatch utan att utsättas för en efterföljande mediestorm. Det är helt enkelt inte rättvist, sa Balleby till Ritzau då, enligt SE og HØR.

Kritiken verkar dock inte ha stoppat Christian från att fortsätta stötta sitt lag – på tisdagen syntes han nämligen till på ännu en match med en FCK-halsduk, rapporterar den danska tidningen.

Prinsen är ett stort fan av fotboll, här på plats när Danmark mötte Belgien under EM 2021.
Annons