Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Efter kronprinsessans vädjan – nu får hon kritik

Efter kronprinsessans vädjan – nu får hon kritik

Nu slår medierna tillbaka!
kronprinsessan-mette-marit-ibl

I förra veckan hyllades kronprinsessan Mette-Marit. Nu ifrågasätts hon av norska medier.

Det hela handlar om det brev som kronprinsessan skrev på norska hovets hemsida inför sonen Marius 20-årsdag och hans stundande flytt till USA. Kronprinsessan skrev att Marius inte är en offentlig person och ifrågasatte hur medier har bevakat sonen under hela hans uppväxt. Nu svarar norska tidningen Se og Hør på anklagelserna och kritiserar Mette-Marits syn på Marius roll i kungafamiljen.

“Marius är en integrerad del av Norges mest offentliga familj, och han kommer att fortsätta vara det framöver,” skriver tidningens chefredaktör Ellen Arnstad i brevet och fortsätter:

“Hans val har betydande allmänt intresse, och han är en förebild för många unga människor. Han är också i färd med att förvärva ett nätverk som är unik både nationellt och internationellt. Därför har Mette-Marit fel när hon hävdar att Marius inte är en offentlig person. Alla hans val kommer kommer även framöver vara av allmänt intresse. Även Marius har rätt till ett privat rum som är bara hans, men när han gör något i det offentliga rummet kan och bör det diskuteras av den norska pressen.”

Läs hela brevet från Se og Hør här, och kronprinsessan Mette-Marits öppna brev här.

Av Margareta Gotthardsson

Foto IBL