Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Efter kronprinsessans vädjan – nu får hon kritik

19 jan, 2017, 12:01 
Margareta
Nu slår medierna tillbaka!
Annons
kronprinsessan-mette-marit-ibl

I förra veckan hyllades kronprinsessan Mette-Marit. Nu ifrågasätts hon av norska medier.

Det hela handlar om det brev som kronprinsessan skrev på norska hovets hemsida inför sonen Marius 20-årsdag och hans stundande flytt till USA. Kronprinsessan skrev att Marius inte är en offentlig person och ifrågasatte hur medier har bevakat sonen under hela hans uppväxt. Nu svarar norska tidningen Se og Hør på anklagelserna och kritiserar Mette-Marits syn på Marius roll i kungafamiljen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Marius är en integrerad del av Norges mest offentliga familj, och han kommer att fortsätta vara det framöver,” skriver tidningens chefredaktör Ellen Arnstad i brevet och fortsätter:

“Hans val har betydande allmänt intresse, och han är en förebild för många unga människor. Han är också i färd med att förvärva ett nätverk som är unik både nationellt och internationellt. Därför har Mette-Marit fel när hon hävdar att Marius inte är en offentlig person. Alla hans val kommer kommer även framöver vara av allmänt intresse. Även Marius har rätt till ett privat rum som är bara hans, men när han gör något i det offentliga rummet kan och bör det diskuteras av den norska pressen.”

Läs hela brevet från Se og Hør här, och kronprinsessan Mette-Marits öppna brev här.

Av Margareta Gotthardsson

Foto IBL

 

Annons