Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Efter kungaparets vaccinering: Så blir det för Victoria och Sofia

Kungen Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia är helt överens: Det är inte fråga om OM. Bara om NÄR.
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och döda
Slå på ljud

Kungen, 74, och drottning Silvia, 77, är snart halvvägs på sin väg mot det hett efterlängtade skyddet mot coronaviruset. Enligt hovet mådde de bra efter den första sprutan och om ett par veckor får de sin andra vaccindos (om det ska vara tre eller fyra veckor emellan är lite beroende på vilket vaccin som de har fått).

Redan efter första dosen kan dock kungaparet – och alla andra som har blivit vaccinerade – känna sig lite tryggare.

Men vad gäller för kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel, 47? Och för redan covid-drabbade prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofia, 36?

Alla fyra kommer naturligtvis att vaccinera sig, även då sannolikt i regi av någon av kungafamiljens husläkare, som på hovspråk kallas livmedicii. Och vi lär få veta när det sker: Det kommer ju att vara lika viktigt för för dem som för kungaparet att skicka ut signalen till svenska folket om att detta är något som vi alla bör göra om vi kan.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Sofia

Det är inte fråga om OM, bara om NÄR.

Men Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia kommer att få vänta. Hovets informationschef Margareta Thorgren har heller inget besked att ge om när det kan bli deras tur i vaccinkön.

– Det finns ju en planering, men det här gäller kungaparet nu och det är för att de är 70-plus. När det gäller övriga kungafamiljen så får vi återkomma till det senare. Det kommer vi att göra när det blir aktuellt, säger Margareta Thorgren.

Kungens hoppfulla ord om 2021

Det finns hopp! säger kungen.

– Ljuset kommer tillbaka. Vaccin är på väg. Och redan om några månader kan mycket ha förändrats, sa kungen när han önskade oss alla gott mod inför 2021.

– Vi måste tro på framtiden. Och även om vi kommer att se tillbaka på detta år på olika sätt, så kommer vi också att minnas att vi tog oss igenom denna prövning tillsammans. Och kom ihåg: Håll i och håll ut!

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victoria dök upp med hunden – helt privat

LÄS OCKSÅ: Detaljen som avslöjar prinsessan Estelles okända sida

Foto: TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna, Året med kungafamiljen/SVT.