Efter kungens stora fiasko – Sofia väljer en helt annan väg

Kungen och prinsessan Sofia
När Sofia och Carl Philip valde att dela med sig av sin sommar hade de ingen aning om vilken succé det skulle bli. För kungaparet gick det inte lika bra.
Annons

Den ansvarige för kungafamiljens Instagram fick det hett om öronen förra veckan efter en bild på kungen och Silvia när de besökte Zorngården och Zornmuséet i Mora. Det som kritiserades var att de stod lite väl nära den guidande museidirektören för att vara bekvämt nu under coronatider, och bilden togs senare bort. Det var det femte inlägget som lagts upp i augusti, och togs bort efter mindre än ett dygn.

Annons

Annons
Margareta Thorgren, informationschef på hovet, förklarar varför. Hon hävdar bestämt att det INTE handlar om ett sätt att tackla kritiken i kommentarsfältet.
– Den togs bort för att kungaparet var där privat, inte officiellt, säger Margareta.
– Bilden lades ut av vår desk, men sedan tog jag beslutet att den skulle tas bort för att det var ett privat sammanhang.
Så det hade inte med coronakritiken att göra?
– Det är möjligt att det var en bild som väckte de tankegångarna. Men vi har slagit fast att det bara såg ut så ett ögonblick när bilden togs. Och bilden togs bort för att det var ett privat sammanhang.

Sofia har hyllats för sina inlägg

Någon som tvärt emot kungaparet har hyllats för sina inlägg på Instagram är Sofia med prinsparets officiella konto. Det är ett konto de sköter själva, och under sommaren har de valt att fokusera på att inspirera till att utforska alla de svenska sommarpärlor vi har på hemmaplan, då det inte går att resa som vanligt.
Annons
Inläggen har hyllats hela sommaren igenom, och till det sista avslutande inlägget är det en hel hyllningskör som tackar för de fina uppdateringarna.
”👏Tack 🙏 för era fina bilder från vårt vackra Sverige” skriver en användare.
”Tack för att ni har delat med er av fina upplevelser i vårt vackra land Sverige! Ni är föredömen för oss! 🇸🇪😊👏” skriver en annan.
Det har verkligen varit härligt att få följa prinsparets på deras semester genom delar av Sverige under sommaren, och förhoppningsvis fortsätter de att bjuda på lite inblickar i sin vardag, trots att det snart är tillbaka till arbetet som gäller igen!
Annons
Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Efter kungens stora fiasko – Sofia väljer en helt annan väg”

 1. Leo skriver: 20 augusti, 2020

  Kungaparets bild, vadå fiasko.Det är ju tur att pr CP o S sett en del av vårt eget land, annars brukar det vara utlandsresor som gäller.


 2. ananas skriver: 20 augusti, 2020

  Detta har vi läst redan. Konstigt att ni numera ofta skriver två artiklar om samma sak.


 3. Bror skriver: 20 augusti, 2020

  Men snälla SvDam!
  Nu måste det bli ordning på modereringstorpet!
  Så här kan ni inte behandla era följare.


 4. ingalisa skriver: 20 augusti, 2020

  Sofia, Sofia, Sofia. Ja, hon är mycket bättre än kungen. Ja, bättre än alla andra på allt!


 5. charlotte skriver: 20 augusti, 2020

  Pseudonyhet om kungen.


 6. Fundersam skriver: 22 augusti, 2020

  Vad vill media egentligen förmedla. Sofia Hellqvist och C P har tidigare tjatat om näthat, som egentligen bara handlade om moral. Nu fortsätter media att traggla om henne och det känns som om de är ute efter något som de kan kalla “näthat”.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar